La banqueta del Nàstic: 13 entrenadors en set anys

13 entrenadors en set anys. És el balanç que deixa el Nàstic en les darreres temporades de competició on el club tarragoní ha canviat la direcció de la banqueta sense deixar finalitzar la temporada a un total d’11 entrenadors.

PUBLICITAT

Aquest registre el comença Vicente Moreno, l’entrenador que més temps ha estat a la banqueta de la història grana recent. 1150 dies i un total de 147 partits. En la temporada 16/17, l’entrenador va ser cessat a Nadal després que aconseguís ascendir amb l’equip a la segona divisió. Amb ell l’arribada de Juan Merino al club, que tampoc va finalitzar la temporada i va ser substituït per Nano Rivas, qui era el segon entrenador i va tancar els dos darrers partits amb victòria.

La temporada 2017/2018 va ser la més caòtica. Fins a 4 entrenadors van passar per la banqueta grana per acabar salvant l’entitat i assolir la permanència a la segona categoria. Lluís Carreras va començar sumant un empat en cinc partits i va ser canviat per Rodri, qui marxaria a finals de gener per tornar a posar a Nano Rivas dirigint un projecte que acabaria encapçalat per José Antonio Gordillo.

Amb ell va donar el tret de sortida la temporada 18/19, però amb una desena de partits disputats, seria substituït per Enrique Martín que finalitzaria la temporada amb el club grana i consumant el descens a la Segona B. La nova categoria l’engegaria Xavi Bartolo, que tampoc va acabar d’arribar ni al mercat d’hivern.

L’arribada de Toni Seligrat va suposar un canvi de mentalitat a la directiva grana que va deixar al càrrec a Seligrat gairebé dos anys, tot i la pandèmia pel mig. Ell ha sigut l’entrenador que millor mitjana de punts ha aconseguit en aquests set anys amb 1,53 punts per partit. El seu substitut, Raúl Agné, va estar a punt d’obtenir l’ascens a segona divisió a Galícia la passada campanya i és el segon amb millor mitjana, només una dècima per sota de Seligrat. També va durar temporada i mitja al club. El mateix Agné ha començat una nova temporada crítica a Can Nàstic amb dos canvis més a la banqueta, primer l’arribada d’Iñaki Alonso que ha deixat l’equip a només un punt del descens i ara amb l’arribada de Dani Vidal com a primer entrenador, per intentar capgirar una situació límit que preocupa a la directa i, sobretot, als aficionats.

PUBLICITAT