#InfoTardaDaily | Avenç de l’avantprojecte de llei que regularà el comerç electrònic

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha avançat detalls de l’avantprojecte de llei que regularà el comerç electrònic. Ho ha fet en el marc la primera Trobada d’Associacions de Comerciants de Catalunya  que s’ha celebrat aquest dilluns al matí a firaReus.

PUBLICITAT

El Govern projecta definir àrees d’un quilòmetre quadrat en els municipis de més de 50.000 habitants, com per exemple Tarragona i Reus, on serà obligat instal·lar punts de recollida i de distribució de les compres. 

El conseller Torrent ha explicat que la voluntat és que tot el sistema de distribució resulti més eficient. 

La normativa també preveu regular l’horari de distribució, que serà entre les set del matí i les onze de la nit. 

A les Terres de l’Ebre, l’Ajuntament de Camarles ha decretat set dies de dol oficial per la mort de tres joves en un accident de trànsit. 

El sinistre es va produir ahir diumenge a la carretera local TV-3022, quan el vehicle en què viatjaven va caure per un barranc i es va incendiar. Els morts eren tres adolescents de Camarles que anaven a un partit de futbol. El conductor del turisme, l’únic major d’edat, va ser traslladat en estat crític a l’Hospital Vall d’Hebron.

Avui al poble s’ha fet un minut de silenci en record de les víctimes i, en un ple extraordinari, s’han decretat set dies de dol. L’alcalde ha assenyalat que aquesta és la tragèdia més greu que s’ha viscut al municipi. 

I a Reus, una jove denuncia abusos sexuals i identifica l’autor a comissaria quan era custodiat per altres fets. 

Els Mossos l’havien detingut per una baralla al carrer i la noia el va identificar com el seu agressor. L’arrestat i un altre jove la van assaltar dins del seu cotxe aparcat al carrer, al camí de Riudoms. 

En el moment dels fets diverses persones estaven passejant a la zona i la noia va poder demanar auxili. En aquell moment, els dos joves van aconseguir fugir corrents del lloc dels fets. 

La demarcació de Tarragona acollirà sis refugiats sirians desplaçats pel terratrèmol del febrer. Són una part del grup de 89 persones afectades pel sisme que han arribat aquest passat cap de setmana a l’Estat espanyol.

En total, el col·lectiu es repartirà entre una desena de demarcacions de tot l’Estat. Han arribat a través del un pla de reassentament de refugiats que va aprovar el govern central i que donava resposta a la crida feta des de l’ACNUR. Entre els 89 refugiats hi ha 16 unitats familiars i hi ha 43 menors d’edat.

Els sis refugiats que arribaran a Tarragona s’allotjaran en centres de la Fundació APIP-ACAM a la demarcació que pertanyen al sistema estatal d’acollida.

A les portes del 8M, UGT i CCOO a Tarragona denuncien que persisteix la bretxa laboral per raó de gènere. 

Han exposat que les dones encara cobren un 19,7% menys que els homes, la qual cosa suposa una diferència de 5.175 € anuals.

Mar Vázquez, Secretaria d’Igualtat d’UGT a Tarragona demana el màxim compromís de les administracions, també dels ajuntaments. 

UGT i CCOO han confimat que se sumaran als actes convocats a Tarragona pel 8M. 

El Sindicat de Tregalladors denuncia la manca seguretat de Repsol a Tarragona

Una cinquantena d’emplears, convocats pel STR, s’han manifestat davant dels accessos de la refineria. Es queixen de la falta de personal  per cobrir el lloc de Cap d’Equip de la Lluita Contra Incendis.

El sindicat detalla que dues baixes en aquest lloc de treball han provocat que la resta de treballadors “hagin acumulat 45 jornades de 12 hores”. El sindicat considera que aquest fet afecta la seguretat de la planta i ha anunciat que ho denunciarà a l’autoritat competent. 

Davant la situació Repsol ha contractat personal extern del parc químic de bombers. 

El Nàstic ha guanyat a la Real Sociedad B al Nou Estadi (2-0) en el debut de Dani Vidal com a entrenador.

Es tracta d’una victòria clau per trencar una ratxa molt negativa i perillosa.

El nou entrenador grana manifestava l’empemta que han volgut traslladar als jugadors. 

Per la seva banda, el CBT certifica el creixement superant al SESE al Serrallo (79-72). 

La capella de Santa Tecla la Vella, situada al costat de la Catedral, ja és pot visitar

Aquest cap de setmana s’ha reobert aquesta antiga construcció romànica, tancada des de feia més d’un segle i per tant desconeguda per gairebé tothom. 

L’Arquebisbat a recuperat i museïtzat l’espai, que durant dècades s’han utilitzat com a magatzem de la col·lecció de làpides del Museu Diocesà. El projecte ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, la Diputació 

Una reforma amb un pressupost de 24.000 euros i que ha estat finançada a parts iguals per l’Arquebisbat, l’Ajuntament de Tarragona, la Diputació i la Generalitat. Des del consistori tarragoní destaquen la importància de donar suport a l’adequació d’elements patrimonials de la ciutat.

PORTES OBERTES FINS AL 31 DE MARÇ

Ara tot aquell qui vulgui pot aprofitar les jornades de portes obertes, cada dia de 10 del matí a una del migdia, fins al 31 de març.

PUBLICITAT