#TGNInfo | La Ministra de Transports referma la voluntat que les obres de l’estació intermodal comencin el 2026

La Ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha refermat la voluntat que les obres de la futura estació intermodal comencin el 2026.

Raquel sanchez estació intermodal
PUBLICITAT

Raquel Sánchez ha presentat aquests migdia els detalls del projecte, que a finals d’enguany se sotmetrà a informació pública. Es preveu que la inversió rondarà els 30 milions d’euros.

L’ estació intermodal se situarà a la cruïlla entre els termes de Vila-seca, Reus i Tarragona i facilitarà la connexió entre el corredor del Mediterrani, la línia Tarragona-Reus i el futur tren-tramvia.

La ministra ha subratllat el consens existent sobre el projecte.

Es calcula que l’estació intermodal tindrà gairebé 2 milions de passatgers a l’any, sense tenir en compte els procedents de l’aeroport de Reus, situat a només 3 quilòmetres, per als quals s’ha encarregat un estudi.

Inspecció de Treball sanciona Ryanair per haver contractat irregularment setze treballadors a l’aeroport de Reus

N’ha informat el sindicat CCOO, que denuncia que la companyia va efectuar contractes eventuals, enlloc de fixos discontinus i que ho va fer “dies després” de l’entrada en vigor de la nova reforma laboral. Asseguren que si s’aplica la sanció en el seu grau màxim, la companyia podria arribar a pagar 160.000 euros. A més, alerten que la situació podria repetir-se aquest estiu, ja que Ryanair preveu contractar onze treballadors en la mateixa condició d’eventuals.

Els Mossos han detingut un home per la mort violenta de la jove de Móra la Nova

El detingut és un amic de la víctima que l’hauria recollit amb el cotxe a la sortida de la feina. El cos de la noia presentava signes de violència. La família n’havia denunciat la desaparició dimecres al vespre perquè no havia tornat a casa, al municipi de Garcia, després de treballar.

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí treballa en la recerca de nous punts de captació d’aigua. 

S’exploraran punts idonis per aconseguir un o dos pous més que abasteixin el poble. Però no només això, ja que el govern local ha definit una desena d’actuacions per fer front a la sequera, així en parlava Josep M. Vidal, alcalde de l’Espluga.

Els recursos externs, provinents del Consorci d’Aigües de Tarragona, arribaran, si tot va bé, de cara a la tardor del 2024. De moment, l’aigua de l’Ebre per combatre la sequera arriba cada setmana amb 20 camions cisterna.

En crònica local, destaquem que el ple de Tarragona ha aprovat un modificatiu de crèdit de 8,5 milions d’euros. 

Aquests diners es destinaran, en part, a l’Empresa Municipal de Transports per assumir el cost dels abonaments d’autobús i també per liquidar el crèdit ICO que va concedir el ministeri d’Hisenda per fer front a la crisi de 2008.

Aquest modificatiu també permetrà complementar algunes de les partides del pressupost d’enguany. Destaquen els 853.000 euros que s’invertiran a pagar les obres de l’esvoranc de l’escola Miracle provocat per l’aiguat de Santa Tecla. Unes obres que finalitzaran a finals del mes vinent.

Tarragona demana un moviment de terra a la platja del Miracle.

La regidora de Medi Ambient, Eva Miguel ha detallat que “la zona sota la plataforma de formigó s’està degradant”. La consellera assegura que “el projecte de retirada de la plataforma, ajudarà a guanyar la sorra natural d’aquesta platja”. Respecte al plantejament d’espigons, Miguel s’ha mostrat contrària i ha demanat “un estudi profund de les dinàmiques marítimes i apostar per naturalitzar la costa”.

La consellera també ha detallat que estan en converses amb la Generalitat per poder reparar el forat que es va produir a la platja llarga arran dels aiguats de Santa Tecla.

Derrota clara del Reus Deportiu davant el Barcelos.

L’1 a 4 podria deixar l’equip entrenat per Jordi Garcia fora dels millors 8 equips del continent.

Pel que fa al Nàstic aquest diumenge s’enfrontarà al Castelló a les 6 de l tarda i el CBT aspira a sumar la cinquena victòria consecutiva.

El 3er Festival Itinera Parlem creix fins als 200 concerts pels micropobles catalans i més enllà

Joan Chamorro, Sílvia Comes, Big Mama Montse, Carla Motis són alguns dels artistes convidats. El festival farà també parada en pobles petits del Tarragonès, el Baix Camp i el Priorat.

PUBLICITAT