Detingut un home a Tarragona per estafar 85.000€ amb SMS fraudulents

La Guàrdia Civil ha detingut un home a Tarragona com a presumpte autor d’un ciberdelicte d’estafa a través del mètode dels missatges SMS fraudulents. Tenia cinc mòdems configurats per enviat 124.800 missatges cada hora i havia aconseguit estafar fins a 85.000 euros amb aquest sistema.

PUBLICITAT

També tenia més de 600 targetes telefòniques de prepagament amb identitats fictícies o robades. L’arrest s’ha fet en el marc de l’operació ‘Alhedizos’. Els investigadors estan analitzant el material intervingut i no es descarta que el detingut estigui relacionat amb altres ciberdelictes. Les diligències s’han enviat al jutjat de primera instància d’instrucció número 3 de Huércal Overa, a Almeria.

Durant l’escorcoll del domicili del detingut a Tarragona es van intervenir dos telèfons mòbils, un ordinador amb “un equip molt sofisticat i diferents programes” que permeten fer diferents estafes tecnològiques. També es van trobar diversos hologrames amb l’escut espanyol per falsificar documentació, un TPV per fer pagament per contacte i tres targetes de memòria amb més de 400 documents falsificats, a més de les 600 targetes de prepagament SIM.

No es descarta altres estafes pel mètode ‘Man in the middle’, que intercepta les comunicacions electròniques entre diversos ajuntaments i les empreses que els presten serveis. Amb els correus electrònics, accedeixen a les factures i suplanten una de les parts per cobrar els serveis que aquesta dona. Normalment, les entitats utilitzen la plataforma FACe , un servidor en línia que permet presentar factures electròniques a qualsevol òrgan de l’administració estatal.

PUBLICITAT