Comencen els treballs arqueològics per a conèixer l’evolució de la Catedral de Tarragona

 L’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) i el Museu Diocesà de Tarragona han començat els treballs d’excavació a la Catedral de Tarragona per a conèixer l’evolució d’aquest conjunt monumental al llarg dels últims vint segles d’història.

Catedral-tarragona
PUBLICITAT

L’actuació, que s’emmarca en Projectes Quadriennals de la Generalitat, va arrencar a mitjan març i s’allargarà almenys un mes més. La intervenció arqueològica s’estan fent a la sala de l’exedra romana del claustre de la basílica i és la continuació dels treballs fets el 2013 i 2014. A partir dels estudis arqueològics, s’obtindrà una seqüència diacrònica que explicarà la transformació del sector nord-occidental del temple des d’època romana fins a l’actualitat.

La intervenció arqueològica ressegueix la seqüència estratigràfica del sector que va des d’època contemporània fins als nivells constructius del mur perimetral de la plaça del recinte sacre romà. A més, l’actuació té plantejada el registre i anàlisi dels diferents elements arquitectònics que es troben en aquest sector.

Els treballs són la continuació de les actuacions fetes fa deu anys i assentaran les bases de la planta baixa del futur Museu Diocesà de Tarragona, que disposarà d’una ruta museogràfica en el subsol de l’equipament, què explicarà l’evolució del substrat romà i imperial. En concret, l’equip de l’ICAC està excavant espais a l’antiga canònica agustiniana exterior al mur romà, just davant de la capella de Santa Magdalena.

Així, l’objectiu és obtenir informació arqueològica de l’evolució històrica d’aquest espai entre els segles XI i XVI. El conjunt arquitectònic té dues hectàrees de superfície que dona sentit a la disposició urbanística de la Catedral de Tarragona i pot esdevenir un dels grans atractius museogràfics del futur Museu Diocesà.

PUBLICITAT