Les carreteres tarragonines no redueixen la sinistralitat

15 persones han mort en carreteres de la província de Tarragona en el que va d’any. 51 víctimes han mort en un total de 42 accidents mortals a la xarxa viària interurbana de Catalunya en aquest període. Es tracta d’una reducció d’un 7,2% pel que fa al nombre total de morts respecte a l’any passat en les mateixes dates, quan eren 55 les víctimes. A Tarragona, però, aquest descens no es manifesta, ja que a aquestes alçades hi ha una víctima més que l’any passat a les carreteres del territori.

PUBLICITAT

La baixada és realment pronunciada a Barcelona i Girona. Girona redueix les víctimes de 12 a 4, i Barcelona de 24 a 21. En canvi, incrementa molt el nombre de víctimes mortals a les carreteres lleidatanes, ja que han passat de 5 l’any passat a 11 enguany.

Aquest mes d’abril ha registrat 17 víctimes mortals, 6 menys que l’abril de l’any passat. Cal destacar, però, l’increment en la sinistralitat dels motoristes els darrers dos mesos, atès que enguany n’han mort 13, 11 dels quals durant els mesos de març i abril. La sinistralitat d’aquest col·lectiu s’ha incrementat respecte el mateix període de 2022, en què van morir 8 motoristes.

Han mort també 7 vianants, 1 menys que l’any passat. En el cas dels ciclistes ha estat una víctima, en contraposició al mateix període de l’any passat, en què en van morir 3. De les 51 víctimes mortals registrades enguany, 43 són homes i 8 dones. I si s’analitzen les morts per tipus de dia de la setmana, el 51% de les víctimes mortals s’han registrat en cap de setmana o vigília de festiu.

En aquests quatre mesos de 2023, la sinistralitat mortal es caracteritza per la dispersió pel que fa a carreteres. Quatre vies han registrat tres víctimes cadascuna: l’N-340, la C-37, la C-53 i la TV-3022. És destacable la reducció de la sinistralitat que està experimentant l’AP-7 en aquest període respecte l’any passat, amb 3 víctimes mortals enguany davant de les 10 del 2022.

PUBLICITAT