Tarragona Daily Vespre | Un primer de maig reivindicatiu i de mobilitzacions

Més de mig miler de persones reclamen millores salarials davant la inflació

Més de mig miler de persones s’han manifestat aquest migdia a Tarragona per reclamar un increment dels salaris davant l’escalada inflacionista. CCOO i UGT han tornat al carrer aquest 1 de Maig per demanar millors condicions laborals i per uns serveis públics de qualitat. Els sindicats majoritaris també han exigit que s’implementin els plans d’igualtat i han criticat que la taula de seguretat de la indústria química estigui paralitzada. La marxa ha arrencat a la plaça de la Imperial Tarraco a partir de les 12h i ha recorregut els carrers del centre de la ciutat. La protesta ha acabat davant de la seu dels sindicats amb la lectura d’un manifest.

Foto: CCOO Tgn
PUBLICITAT

A la tarda, ha estat el torn pel sindicalisme alternatiu amb una marxa que ha arrencat a les 18h, convocada per la Taula Sindical de Catalunya. La protesta, que s’ha produït amb mobilitzacions paral·leles a Barcelona i a Girona, ha sortit des de la plaça Imperial Tarraco per reclamar la derogació completa de la reforma laboral, de la llei mordassa i d’estrangeria, i la reducció de l’edat de jubilació i de la jornada laboral.

Una persona ferida greu en una topada a l’N-340 a Amposta

Ha estat un cap de setmana negre a les vies catalanes, i pel que fa a la nostra província, una persona ha resultat ferida greu aquest matí en un accident entre dos vehicles després que aquests xoquessin frontalment. El sinistre ha passat al punt quilomètric 1075,9 de l’N-340 a Amposta al voltant de les 9h, segons han informat els Mossos d’Esquadra. A conseqüència de la col·lisió, la via ha quedat tallada en ambdós sentits. A més, els cossos de seguretat han excarcerat els conductors, els quals han quedat atrapats a l’interior dels vehicles.

Les carreteres tarragonines no redueixen la sinistralitat

I havent tancat el mes d’abril, 15 persones han mort en carreteres de la província de Tarragona en el que va d’any. 51 víctimes han mort en un total de 42 accidents mortals a la xarxa viària interurbana de Catalunya en aquest període. Es tracta d’una reducció d’un 7,2% pel que fa al nombre total de morts respecte a l’any passat en les mateixes dates, quan eren 55 les víctimes. A Tarragona, però, aquest descens no es manifesta, ja que a aquestes alçades hi ha una víctima més que l’any passat a les carreteres del territori.

ERC presenta la llista per les municipals al Serrallo

La pèrgola del Serrallo ha estat l’escenari escollit per presentar la llista d’ERC, encapçalada per l’alcalde Pau Ricomà, per a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig. Més de 300 persones s’han aplegat en aquest espai del barri mariner per participar en la presentació de la llista dels republicans.

Alerta grana: en situació de perill

En esports, males notícies pel Nàstic de Tarragona, que cau derrotat al Nou Estadi contra un rival directe i es complica la lluita per la salvació. El Nàstic perd davant el Real Unión per 0-1 i se situa a només tres punts de la zona de descens. El tècnic grana, Dani Vidal, agafa la responsabilitat i té clar que l’equip sortirà d’aquesta situació.

PUBLICITAT