#TGNInfo | Dues persones han port a un tiroteig al mig del carrer de salou aquesta matinada

Dues persones han mort a un tiroteig al mig del carrer de salou aquesta matinada de dijous. De fet la segona mort s’ha conegut fa poc més d’una hora, ja que la victima es trobava ingressada a l’hospital Joan XXIII. Els fets van tenir llocpoc abans de les onze de la nit d’aquest dimecres a Salou, a la zona de la plaça de les Palmeres.

PUBLICITAT

Els presumptes autors del crim van fugir a bord d’un automòbil amb matrícula francesa que la policia va interceptar a les 23:10 de la nit a l’àrea de servei del Mèdol, a l’AP-7. Diversos veins i turistes expliquen com ho van viure.

Els Mossos van detenir un home de 24 anys, que seria de nacionalitat estrangera, per la seva presumpta relació amb els fets. A banda, va posar en marxa un dispositiu de recerca, que encara es manté actiu, per localitzar dos possibles implicats més.

Avui tambe recollim des dades de l’atur que ha pujat fins al 4,17%, a Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre durant el mes d’abril.

Hi ha 1.730 persones menys inscrites a les llistes de desocupats que al mes de març quan el retorcés ja va ser del 2%, amb un total de 39.709 persones que no tenen feina. En comparació l’abril de 2022, el descens de l’atur a les comarques tarragonines i ebrenques és del 10,09% (4.456 aturats menys). El sector serveis, amb -1.342 inscrits menys, lidera novament el descens i a molta distància de la resta de sectors de la indústria (-119), la construcció (-60) o l’agricultura (-52). 157 persones no tenien una feina anterior.

La jornada d’avui també esta marcada pel Congrés de l’advocacia nacional que s’esta celebrant al centre de conveccions de Port Aventura. 

L’advocacia catalana i l’espanyola consideren que la justícia està “a punt del col·lapse” després de la pandèmia i les vagues del sector. Per això, reclamen un “pacte d’estat” per reformar-la. Ho ha dit la presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana, Encarna Orduna. Confien que les futures lleis d’eficiència organitzativa, processal i digital que estan en marxa ajudin a millorar l’organització del sistema judicial. “Cal superar la lentitud”, ha apuntat la presidenta del Consejo General de la Abogacía, Victoria Ortega. El congrés se centra en la cultura del pacte, Orduna també ha defensat la medicació “per descongestionar” els jutjats.

I esque aquest congrés coincideix amb el primer dia de vaga total dels funcionaris de Justícia.  A Tarragona na cinquantena de treballadors s’ha concentrat aquest dijous davant la subdelegació del govern a Tarragona. 

Cridats pels sindicats UGT, CCOO, STAJ i CSIF, els funcionaris demanen tirar enrere la LOE i aconseguir retribucions per les funcions que han assumit. La protesta ha carregat contra la ministra de Justícia, Pilar Llop, per qui demanen la seva dimissió. Remei Pérez, delegada sindical d’STAJ, assegura que “arribaran fins al final amb la seva lluita” i demanen a la ministra “seure a la taula d’una vegada per totes”.

Aquesta vaga arriba després d’una reunió de Llop amb els representants sindicals dels jutges, que han assolit millores per aquest sector, aturant la vaga prevista. Els funcionaris veuen aquest moviment com una ofensa i demanen per ells “la mateixa consideració”.

En clau local, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant rebrà més de 740.000 € dels Next Generation per finançar la nova residència per a la gent gran.

Aquesta subvenció, que es distribuirà en tres anualitats i s’emmarca en el Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat per la Unió Europea, Next Generation EU. Les obres de construcció d’aquest nou edifici tenen un pressupost de més de 3,4 milions d’euros. Per finançar-les, el consistori comptarà amb aquesta subvenció dels fons europeus Next Generation, i també amb les subvencions de la Diputació de Tarragona i del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico i d’ENRESA.

I davant la situació de sequera, Altafulla es prepara per fer front a possibles incendis.

La situació de sequera ha fet activar les mesures de prevenció en diversos àmbits i un d’aquests és la revisió de les eines amb què es compta per fer front als incendis. La xarxa d’hidrants és bàsica per poder donar una resposta ràpida en cas de foc i perquè els bombers puguin connectar-hi les mànegues i nodrir-se d’aigua. Per aquest motiu tècnics municipals, membres de l’empresa d’aigües i els agents del cos policial han revisat els punts de captació d’aigua que hi ha distribuïts a la vila.

aquest cap de setmana, la plaça del Fòrum de Tarragona acull per quarta vegada la Fira Vinàrium. 

Aquesta fira, que tindrà lloc els dies 6 i 7 de maig, comptarà amb la presència de 12 bodegues del territori, així com tapes dels 9 locals de la plaça del Fòrum. Una iniciativa impulsada per la Bodega Gerard, juntament amb la Conselleria de comerç, que adopta enguany un caire solidari. Gerard Esquerre, propietari de la Bodega Gerard, explica que els vins seran els protagonistes d’una fira que vol donar el tret de sortida a l’estiu tarragoní.

La Fira Vinarium comptarà amb música en directe de la mà de Tocabemolls o PdPeting. El preu dels tiquets d’aquesta Fira es mantindran al preu habitual de 12 €, que inclou també, una copa de vidre.

I  les notícies culturals se centren aquí a Vilaseca, amb la dinovena edició Fira de Música Emergent i Familiar de Vila-seca (FIM).

El programa d’enguany s’allargarà un dia més de l’habitual, coincidint amb un moment “dolç” de la creativitat de l’escena musical emergent. El cartell combina mig centenar de concerts i activitats professionals. L’organització preveu igualar els 9.000 espectadors de l’any passat. Segons el director del certamen, Martí Marfà, el tret diferencial de la FIM és que són “capaços d’identificar grups que tenen potencial de trajectòria”. Per a bandes com la Queralt Albinyana Blues Trio, dedicada al públic infantil, actuar a la FIM representa un punt de trobada amb programadors on donar a conèixer la seva proposta i facilitar nous contractes.

També expliquem que, any més, la Mulassa de Valls tornarà a enfilar-se fins a la creu de Miramar aquest diumenge 7 de maig.

Com a fet destacat, enguany la mulassa vallenca no farà el trajecte sola sinó que la Mulassa de Falset l’acompanyarà en el darrer tram del recorregut, repetint la participació que ja va fer l’any 2015 amb motiu de la 25a edició de la Pujada. La sortida serà a les vuit del matí des del local social de la Unió Anelles de la Flama.

I en esports comentar que tot just demà s’obren les inscripcions per participar en la 8a edició del Rally Costa Daurada Legend de Reus.

Aquesta prova canvia enguany la seva data habitual en els mesos de tardor i tindrà lloc aquest 9 i 10 de juny en trams de les comarques del Baix Camp i Priorat. A més, com a gran novetat aquest 2023 el rally passarà a ser puntuable per primera vegada pel Campionat d’Espanya de Rallys de Vehicles Històrics.

El Rally comptarà amb les dues categories habituals de ‘Regularitat’ i ‘Regularitat Esport’, en què s’establirà una velocitat mitja que els participants hauran de seguir estrictament durant els trams cronometrats.

PUBLICITAT