Tarragona Daily | Les PIMES al centre del debat polític

Primer debat d’alcaldables d’aquest maig

La petita i mitjana empresa a estat la protagonista del primer debat d’alcaldables a Tarragona dins un acte organitzat per l’AEDT aquest dijous. Presents a la taula rodona era PSC, ERC, Ciutadans, Junts, Ara Pacte Local, En Comú Podem, Valents i VOX. Un debat marcat pel pesimisme amb el qual llegeixen els candidats la situació pels emprenedors de la ciutat. Al centre del debat s’ha situat la lentitud de l’administració local per fer efectives llicències, contra això propostes com la millora digital, plans d’usos i col·laboracions amb els col·legis profesionals. Un debat també marcat pels retrets entre el PSC i ERC, sobre les seves darreres gestions de govern, un fet, que sembla que marcaran aquesta campanya.

debat PIMES

La CUP presenta la seva conferència de ciutat

PUBLICITAT

Qui no estava present al debat era la CUP, ja que eren presents a la plaça de les Cols amb un acte de pertit. La formació anticapitalista ha compartit quatre grans objectius estratègics que es marquen pel proper mandat: la seguretat de viure bé, l’accés a un habitatge digne, construir sobiranies i un nou POUM per créixer en qualitat de vida. Eva Miguel, alcaldable de les cupaires, també ha tret pit de la feina que ha fet la formació durant els darrers dos anys dins el govern municipal. 

Funcionaris de Justícia carreguen amb tot contra la ministra

Una cinquantena de funcionaris de Justícia s’ha concentrat aquest dijous davant la subdelegació del govern a Tarragona en el primer dia de vaga total. Cridats pels sindicats UGT, CCOO, STAJ i CSIF, els funcionaris demanen tirar enrere la LOE i aconseguir retribucions per les funcions que han assumit. La protesta ha carregat contra la ministra de Justícia, Pilar Llop, per qui demanen la seva dimissió. Remei Pérez, delegada sindical d’STAJ, assegura que “arribaran fins al final amb la seva lluita” i demanen a la ministra “seure a la taula d’una vegada per totes”.

Mor la persona ferida molt greu en el tiroteig a Salou

Ahir al migidia va morir la segona víctima del tiroteig d’aquest dimecres a la nit a la zona del Cap Salou. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l’home ferit en estat molt greu ha mort aquest dijous quan es trobava a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. Ara, la causa està oberta per dos delictes d’assassinat després que anit morís un altre home. Els Mossos d’Esquadra continuen amb el dispositiu de recerca per trobar els altres presumptes autors del crim.

L’AV La Unió treballa per un barri sense barreres arquitectòniques

L’Associació de Veïns La Unió de Sant Pere i Sant Pau va presentar el passat dijous una sèrie d’accions que es realitzaran amb l’objectiu d’eliminar les barreres arquitectòniques del barri. Les accions es van iniciar aquest curs escolar amb una campanya de conscienciació a les escoles del barri. Els dies 5 i 6 de maig es pintarà un mural de 50 metres per donar visibilitat a aquestes barreres. A més, al juny, el col·lectiu de “chalecos amarillos” pintaran amb una “X” de color fúcsia cada punt del barri on es considera que existeix una barrera arquitectònica. Gabi Muniesa, president de l’Associació de Veïns La Unión, fa una crida a les entitats públiques i privades, per ficar-se a la pell de les persones amb problemes de mobilitat.

Vi i solidaritat destaquen a la 4a edició de la Fira Vinarium

La plaça del Fòrum acull per quarta vegada la Fira ForVm Vinàrium. Aquesta fira, que tindrà lloc els dies 6 i 7 de maig, comptarà amb la presència de 12 bodegues del territori, així com tapes dels 9 locals de la plaça del Fòrum. Aquesta iniciativa impulsada per la Bodega Gerard, juntament amb la Conselleria de comerç, adopta enguany un caire solidari. Gerard Esquerre, propietari de la Bodega Gerard, explica que els vins seran els protagonistes d’una fira que vol donar el tret de sortida a l’estiu tarragoní.

PUBLICITAT