#TGNInfo | El cas Parc Central serà jutjat l’any vinent

El cas Parc Central serà jutjat l’any vinent, 30 anys després de la seva obertura. Segons ha avançat el Diari de Tarragona, la vista oral ja té data i començarà el 9 de setembre de 2024.

PUBLICITAT

Aquest cas està relacionat amb presumptes irregularitats en la tramitació i construcció del centre comercial de Tarragona. Entre els imputats hi ha Àngel Fernández, que en el moment dels fets era regidor d’Urbanisme.

La primera denúncia per aquest cas, que es va arxivar, data de 1994. Tres anys més tard la investigació es va obrir a petició de la Fiscalia. La instrucció es va tancar el 2012, però fins ara no s’ha fixat la data de judici.

Hi ha cinc acusats de prevaricació i tràfic d’influències i un sisè per blanqueig de capitals.

El jutge decreta presó provisional sense fiança per al detingut en el tiroteig de Salou. 

La causa està oberta per dos delictes d’assassinat, un de dipòsit d’armes i municions de guerra, un de robatori i ús de vehicle i un de falsedat en document oficial. L’home va passar a disposició judicial enmig de fortes mesures de seguretat i d’un ampli dispositiu policial, incloent un helicòpter.

La investigació continua oberta. Els Mossos d’Esquadra segueixen buscat dos homes més que van fugir i que estarien implicats en el tiroteig.

A Cornudella de Montsant, unes 300 persones es van concentrar ahir per demanar que s’endureixin les penes en accidents de trànsit. 

La concentració es va fer arran de l’atropellament mortal d’un ciclista de 61 anys el cap de setmana anterior. El conductor que el va envestir anava begut i es va donar a la fuga.

Salvador Bigas, membre de la Federació Catalana de Ciclisme i responsable de la comissió de seguretat i mobilitat de l’entitat, exigia que l’alcohol deixi de ser considerat un atenuant.

El conductor és a presó provisional sense fiança.

Una setmana després de l’avaria a la senyalització de Gavà persisteixen els problemes a la R2Sud i a les línies de regionals que cobreixen el Camp de Tarragona. 

La novetat és que Renfe ha habilitat un autobús llançadora entre Sant Vicenç de Calders i Barcelona. Cada setmana s’oferiran 35.000 places D’aquesta manera es donarà continuïtat fins a Barcelona als trens Regionals (R13, R14, R15, R16 i R17) que, derivat de la restricció de capacitat al tram Castelldefels-El Prat de Llobregat, han de finalitzar el seu recorregut a Sant Vicenç.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha visitat avui Gavà, on es va produir l’avaria i ha tornat a demanar el traspàs del servei ferroviari.

Aragonès ha visitat l’enclavament acompanyat del director general de Manteniment i Conservació d’Adif, Ángel Contreras, que ha explicat els detalls tècnics de l’avaria.

El Ministeri de Transports ha adjudicat un contracte per conservar i explotar les carreteres de la demarcació de Tarragona per 14,35 MEUR

El contracte engloga obres de manteniment i millora a l’A-7, A-27, T-11, N-240, N-340 i N-420. En total, 196 quilòmetres, dels quals 67 són d’autovia. El nou contracte tindrà una vigència de tres anys, amb la possibilitat de prorrogar-lo dos anys més.

El Port de Tarragona ha rebut  3 creuers simultàniament aquest diumenge. 

Els passatgers que han arribat a Tarragona s’han distribuït en diverses visites pel territori per evitar una concentració en una única destinació

Dos vaixells són de companyies que ja operaven amb el Port i l’altre estrena relació.

És la segona vegada que el Port de Tarragona acull tres creuers de manera simultània.

Justament ahir la Plataforma Stop Creuers, que també té representació a Tarragona,  va fer una manifestació unitària a Barcelona.

l’empresa de Vigilància Mediambiental l’Escurçó, amb seu a Mont-roig, denuncia assetjament i sabotatges en la gestió de tres reserves marines. 

Es tracta de les reserves de La Palma i la Graciosa de les Illes Canàries, i Cala Rajada a Mallorca.

Des de l’Escurçó denuncien, a més, que set dels vint treballadors de l’empresa han sofert mobbing i atacs per part de treballadors de l’empresa Tragsatec, contra la que han interposat més de 90 denúncies. Juan Manuel Olivella, gerent i cap de seguretat de l’Escurçó, assegura que actualment les reserves marítimes no tenen vigilància i es troben a la mercè de caçadors furtius.

El Nàstic de Tarragona s’imposa a la UD Logroñés a Las Gaunas. 

Ho ha fet per la mínima(0-1) amb un gol de Guillermo Fernández. Amb aquesta victòria, crucial, els granes sumen tres punts per evitar caure al descens i com a mínim, mantenir el marge, deixant la salvació més a prop.

La FIM de Vila-seca tanca la 19a edició i es reivindica com a referent en la descoberta de música emergent i familiar. 

Han estat quatre dies de concerts. El vessant professional ha aplegat  un 35% més d’assistents que l’any passat i s’han fet més de 280 ‘speedmeetings’

Un festival que acaba i ja tenim en dansa una nova edició de Tarraco Viva i la prèvia del Trapezi.

PUBLICITAT