#InfoTardaDaily | La Generalitat ha presentat aquest dimecres a Tarragona un “acord històric” per a la planificació d’FP

La Generalitat ha presentat aquest dimecres a Tarragona un “acord històric” per a la planificació d’FP, que implica per primer cop els sindicats majoritaris, i les patronals Foment i PIMEC. 

PUBLICITAT

Aquest acord implica que a la nostra demarcació hi haurà 5 mil places de formació professional pel curs vinent, un 25%. Les noves places s’emmarcaran en sectors diversos: des de l’atenció personal, fins al tractament de dades. 

Sofia Moya és la directora territorial d’Empresa i Treball. 

En total, la Generalitat invertirà més de 900 MEUR en formació professional amb 445.000 places a tot el país. 

El sector turístic de la Costa Daurada ha aconseguit ja millorar les xifres prèvies a la pandèmia. 

Així es després de les dades del primer quadrimestre de l’any, que ha fet públiques l’Institut Nacional d’Estadística. De gener a abril han passat pel territori uns 400 mil visitants, 25 mil més que el mateix període de l’any passat. 

La millora de les dades no només es noten als hotels, sinó també als apartaments. El president de l’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada i l’Ebre, Joan Calvet, creu que enguany serà un any de consolidació, si bé hauran d’ajustar marge de beneficis, per no disparar els preus. 

Tot just demà, els professionals dels apartaments turístics faran la desena trobada del sector a Salou, en què presentaran les principals novetats de la temporada. 

El Port de Tarragona treballa en una prova pilot per implementar un sistema intel·ligent de gestió de l’energia verda

Ho farà a través de la instal·lació de 490 planells solars al Refugi 1 del Moll de Costa, que generaran una potència de 200Kwh. De moment, l’APT ja ha iniciat la redacció del projecte per tal de definir la solució tècnica d’aquesta xarxa intel·ligent. Per la seva banda, dotze empreses s’han presentat al concurs per fer-se càrrec de la instal·lació del mig centenar de panells solars, que tenen un cost aproximat de 235.927 euros.

La nova instal·lació se sumarà a les altres sis que ja estan en funcionament en instal·lacions portuàries. 

I en crònica local, destaquem que l’Ajuntament de Tarragona ha iniciat els tràmits per canviar de nom la plaça Arce Ochotorena 

Aquesta plaça està a tocar de l’escola del Miracle i passarà a dir-se Montserrat Bertran Vallès, que va ser directora de l’antiga Escola Normal de Mestres de Tarragona. 

D’aquesta manera, es dona compliment a la llei de memòria històrica del 31 d’octubre de 2007 sobre la retirada de plaques i noms de carrers amb simbologia franquista. 

Els Mossos detenen un home per un robatori amb força en un habitatge de Creixell. 

Els fets van passar a mitjans de març i l’individu, de 24 anys, va ser arrestat tot just fa uns dies a Cubelles, en ser identificat en un control a la C-31. 

En l’escorcoll els agents van trobar-li 1.025 euros en efectiu i una targeta bancària el titular de la qual que havia denunciat ser víctima d’una estafa per part d’uns suposats treballadors de la seva entitat . El detingut ja ha passat a disposició judicial i ha quedat en llibertat amb càrrecs. 

La 26a Caminada Reus-Prades-Reus es farà el 4 de juny

Amb un recorregut de 54,8 km. i un desnivell acumulat de 2.950 m, aquesta cursa forma part del Circuit Català de Caminades de Resistència. Per aquells participants que vulguin fer un recorregut menys exigent s’ha preparat “La Curta”, una variant de 35 km que pujarà fins a la Mussara.

La prova està pensada per fer-la en un termini mitjà de 12,30 hores amb un ritme de marxador normal. Els darrers anys s’ha arribat a quasi 1000 participants. 

PUBLICITAT