#InfoTardaDaily | A Tarragona i Reus, el PSC ha esdevingut la força més votada

Evidentment els resultats electorals d’ahir diumenge que han suposat una sacsejada en el panorama polític del territori, sobretot en les grans ciutats a Tarragona i Reus on el PSC ha esdevingut la força més votada i tot apunta que ostentarà l’alcaldia. 

PUBLICITAT

A Tarragona, els socialistes amb Rubén Viñuales al capdavant, ha obtingut 9 regidors davant dels 6 de l’actual alcalde, el republicà Pau Ricomà. Fa 4 anys, PSC i ERC havien empatat amb 7 representants 

Aquest matí, Vñuales ha reiterat que la seva voluntat és governar en solitari i que buscarà consensos amb la resta de partits. 

En els resultats de Tarragona, també destaca que el PP, amb Maria Mercè Martorell com a cap de llista, ha passat de 2 a 4 regidors. Vox entra per primer cop al consistori. Ho fa amb força, amb tres regidors, els mateixos que Junts. Els Comuns n’han aconseguit 2 i la CUP ha perdut la representació. 

A Reus, ahir a la nit l’eufòria es va desfermar a la seu socialista amb la victòria de Sandra Guaita. La llista del PSC ha obtingut 8 regidors, dos més que fa quatre anys. 

Els socialistes podrien tornar a recuperar l’alcaldia de la ciutat, després de la derrota de Lluís Miquel Pérez el 2011 davant de l’alcalde ara sortint, Carles Pellicer, però molt possiblement necessitaran pactes per aconseguir-ho. 

Guaita celebrava la victòria interpretant que la ciutadania de Reus vol un canvi.

Junts per Reus, la formació que ara encapçalava Teresa Pallarès, ha perdut dos regidors i s’ha quedat en cinc, mentre que els seus actuals socis de govern, ERC de Noemí Llauradó, n’ha perdut un i també s’ha quedat en cinc, però ha escalat a la segona posició en nombre de vots. Finalment, la ultradreta entra per primer cop a l’Ajuntament reusenc, amb els tres regidors de Vox.

Repassem breument també els resultats en els principals municipis del territori. Junts per Valls, el partit que lidera l’alcaldessa Dolors Farré, s’ha imposat de nou a les eleccions locals d’aquest diumenge amb nou regidors, un més que fa quatre anys. 

A Montblanc, l’històric alcalde, Josep Andreu, ha tornat a guanyar, amb cinc regidors. Andreu, que es presentava ja totalment desvinculat d’ERC amb la seva nova marca Montblanc Progressa, podria veure però com la seva continuïtat davant del govern municipal perilla si els partits de l’oposició, com ja han apuntat en diverses ocasions, arriben a un acord. 

A Torredembarra ERC ha guanyat les eleccions municipals d’aquest diumenge, amb un 27% dels vots i sis regidors. 

Ha perdut, però, la majoria absoluta, i ha quedat a molt poca distància del PSC que ha aconseguit 5 representants. 

A Altafulla, l’EINA és la força més votada però molt poc i hi ha un empat a cinc regidora amb l’Alternativa. 

La marca Sumem per Salou-PSC-CP sota la qual s’ha presentat a les eleccions d’aquest diumenge l’alcalde, Pere Granados, ha guanyat les eleccions al municipi de la Costa Daurada amb vuit regidors. 

Mentre que a Vila-seca, la candidatura de Pere Segura ha recuperat la majoria absoluta que havia marcat els mandats de la convergència de Josep Poblet. Destaca també l’entrada de Vox al ple. 

ERC ha tornat a ser la força més votada a la Diputació de Tarragona, amb 74.762 vots, però ha empatat amb el PSC en nombre d’escons. 

Els republicans i els socialistes han obtingut 9 diputats cadascun dels 27 escons provincials. De fet, el PSC s’ha emportat els 2 diputats que ha perdut ERC respecte als comicis del 2019. Amb aquesta aritmètica i sense majories clares, les dues formacions hauran de negociar i buscar pactes per governar l’ens provincial. Junts per Catalunya ha estat la tercera força més votada, tindrà quatre diputats, però ha perdut la meitat d’escons. El PP torna a tenir representació a la cambra supramunicipal amb tres diputats provincials, mentre Vox entra per primera vegada, amb dos.

L’Ajuntament d’Alforja ha localitzat una veta d’aigua que permetrà deixar d’abastir-se amb camions cisterna diaris per fer front a la sequera. 

La troballa la va fer un saurí, que va localitzar diverses vetes en una finca particular. L’Ajuntament hi ha construït un pou de 157 metres des d’on es podran extreure 140 metres cúbics d’aigua diaris. Segons l’alcalde d’Alforja, Joan Josep Garcia, les primeres anàlisis apunten que l’aigua és d’ús de boca i la previsió és que pròximament s’iniciïn les obres per connectar el pou amb el dipòsit municipal. 

La Llar Xaloc de Tarragona continuarà sent de gestió directa

Ho ha aclarit la Generalitat a través d’un comunicat després de les crítiques dels sindicats davant d’un eventual externalització d’aquest servei, on s’atenen joves tutelats de 12 a 18 anys. 

El procés de delegació de la gestió d’aquest centre de protecció a la infància, que té 10 places, era una situació heretada i l’equip actual del Departament de Drets Socials ha estat treballant per poder-lo aturar.

La Llar Xaloc, doncs, continuarà sent un centre de gestió directa de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, com fins ara.

El Nâstic de Tarragona s’ha assegurat la participació a la Copa del Rei. 

Ho ha fet guanyant aquest dissabte a casa davant de l’Alcoyano per un contundent 3 a 0. 

Els granes han aconseguit el bitllet per participar a la Copa del Rei la temporada vinent, un premi menor, i que en cap cas amaga la temporada decepcionant dels tarragonins.  El tècnic, Dani Vidal, s’ha mostrat agraït a tothom per l’oportunitat i el recolzament que ha rebut en la seva primera experiència al capdavant de la banqueta d’un primer equip, i ha parlat de la seva possible continuïtat.

S’acaba la campanya 2022 – 2023 i, amb ella, la participació de molts dels futbolistes de l’actual plantilla amb el Nàstic.

PUBLICITAT