#InfoTardaDaily | Una cinquantena de municipis que depenen del Consorci d’Aigües de Tarragona  passaran a estar en situació d’alerta per sequera

Una cinquantena de municipis que depenen del Consorci d’Aigües de Tarragona  passaran a estar en situació d’alerta per sequera. El Govern català ha anunciat avui aquesta mesura davant el descens de reserves al pantà de Mequinensa. 

Pla general de la sequera en un alzinar del Montsec en una imatge publicada l'1 de desembre del 2020. (horitzontal)
PUBLICITAT

La decisió s’ha pres en la darrera reunió de la Comissió Interdepartamental de Sequera i entrarà en vigor en els pròxims dies, quan es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat. 

Aquesta cinquantena de municipis hauran d’adoptar les restriccions que marca aquest nou escenari. Entre elles, destaca la reducció del 25% de l’aigua per a usos agrícoles i del 5% per a usos industrials, així com la limitació en l’ompliment de piscines, entre d’altres.

La mesura també inclou una reducció de la dotació d’aigua mitjana per habitant i dia, que passarà a ser de 250 litres; així com les limitacions en el reg de jardins i zones verdes, la prohibició d’ompliment de fons ornamentals i la neteja de carrers.

L’empresa Shell desarrollo 3 i 4 S.L., amb seu a Sevilla, ha sol·licitat l’autorització per construir dos parcs solars fotovoltaics entre les comarques de la Conca de Barberà i l’Urgell.

Estarien situats als termes municipals de Passanant i Belltall, Fores, Solivella, L’Espluga de Francolí i Vallfogona de Riucorb (a la Conca) i a Vallbona de les Monges i Ciutadilla, a l’Urgell.

Els detalls es van publicar ahir dilluns al Butlletí Oficial de l’Estat. La primera central comptarà amb més de 242 mil mòduls solars i la segona amb més de 123 mil. En global, les dues instal·lacions suposen una inversió de 121 milions d’euros euros. 

En paral·lel, el Govern també ha sotmès a informació pública l’autorització del parc eòlic Tivissa III que projecta vuit aerogeneradors. En aquest cas l’autorització l’ha demanat una empresa amb seu a Madrid i la central suposaria una inversió de 48 milions. 

Endesa incorpora drons per estudiar el creixement de la massa forestal en les línies elèctriques i prevenir els incendis

L’empresa té previst invertir 17 milions d’euros a la campanya de boscos i mobilitzarà uns 350 operaris per desbrossar l’entorn de les línies, a més d’un helicòpter i un parell de drons per realitzar tasques de manteniment. Malgrat tot, Endesa no ha quantificat el nombre d’incendis a l’any provocats per la xarxa de distribució de la companyia

El responsable d’alta tensió d’Endesa Catalunya, Francesc López, ha assegurat, des del Catllar, que aquesta feina li “correspon a les administracions”.

El pla d’Endesa consisteix, en primer lloc, a estassar la massa forestal que hi ha al voltant de la xarxa elèctrica. I, en segon lloc, en l’ús d’helicòpters i drons per fer termografies i vídeos HD per estudiar l’estat de les línies i fer tasques de manteniment posteriorment.

Ingressa a presó el presumpte autor d’un doble intent d’homicidi a Tarragona. 

Els fets van passar aquest febrer davant de Parc Central. Les víctimes, totes dues menors d’edat, van ser ferides de gravetat amb una arma blanca. El presumpte agressor ha estat detingut aquest diumenge i en l’operació també s’han arrestat quatre persones més relacionades amb el cas. La policia va comissar dues armes de foc tipus carabines i diverses quantitats de droga. El jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona va decretar l’ingrés a presó de l’autor material de l’agressió i llibertat amb càrrecs per als altres.

El jutge envia a presó provisional tres homes que tenien una plantació de marihuana de prop de 5.200 plantes a Reus. La droga es cultivava amagada en una nau industrial en desús de la carretera d’Alcolea

Els Mossos van descobrir la plantació en ser alertats d’un robatori. Durant l’escorcoll, els Mossos van descobrir els tres arrestats, d’entre 21 i 44 anys, amagats al sostre de l’edifici. Estan acusats de ser els presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. Dissabte van passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Reus, i es va decretar presó amb fiança per a tots tres.

Els Mossos d’Esquadra investiguen l’assalt de quatre persones en un habitatge ocupat situat a la urbanització Clarà de Torredembarra. 

Segons ha avançat ElCaso.cat, els homes van amenaçar a la parella que vivia a la casa amb una arma blanca i després d’enfrontar-s’hi, es van emportar 8.000 euros. Fonts policials han confirmat a l’ACN els fets, els quals va passar dilluns al vespre i que el denunciant va patir una agressió. L’assalt podria estar relacionat a enfrontaments per qüestions de drogues, vinculades a la venda il·legal de marihuana.

Avui a Carrer Major també seguim pendents de la situació política després de les eleccions municipals de diumenge. A Tarragona, Pau Ricomà descarta sumar-se al govern municipal. 

Els republicans han perdut un regidor respecte al 2019 i s’han quedat amb sis, davant dels 9 que ha aconseguit el PSC, que s’ha erigit com a clar guanyador dels comicis, però sense assolir la majoria absoluta. 

Pau Ricomà s’ha mostrat obert a fer una oposició constructiva, però ha descartat un acord amb el PSC per construir un govern ampli. 

Es dona la circumstància que avui a Lleida, el republicà Miquel Pueyo ha presentat la seva renúncia, després d’haver perdut les eleccions davant dels socialistes. Això també obre interrogants sobre què podria fer Ricomà. 

L’Ajuntament de Torredembarra reclamarà a la Direcció General de Costes els desperfectes causats pels treballs de trasvàs de sorra. 

Aquests treballs han servit per a la reposició de 20.000 m3 de sorra a la platja d’Altafulla. Ara bé, els camions i la maquinària pesant encara treballen a les platges per tal d’anivellar la sorra. De moment, han produït una sèrie de desperfectes al passeig Marítim i a l’asfalt del barri dels Munts. Així ho alertaven alguns usuaris a les xarxes socials aquests dies.

Aquest dimarts des de l’Ajuntament han fet balanç de tots els danys causats i han detectat rajoles trencades al passeig Marítim i danys en mobiliari urbà, com jardineres i senyals de trànsit, i també en l’asfalt d’alguns carrers dels Munts. 

Seguim a Torredembarra perquè l’últim ple ordinari del mandat porta aquest dimecres a aprovació definitiva el cobriment de la piscina i la licitació de les obres.

El pressupost d’execució d’aquesta actuació urbanística és de 2.455.105,34 € (IVA inclòs), amb un termini de 14 mesos. La previsió d’inici d’obres és el tercer trimestre d’aquest 2023 per acabar a finals del 2024.

Eduard Rovira és l’alcalde de Torredembarra.

Cal recordar que al ple ordinari del 19 de gener d’enguany es va aprovar inicialment el projecte reformat en el qual es corregien un seguit de mancances detectades, que van fer que s’endarrerís tot el procediment. 

I a Altafulla, el ple ha aprovat  per unanimitat el projecte de millora i adequació del canal de la rasa

Un projecte valorat en 864.000 euros. La regidora d’Urbanisme en funcions, Marisa Méndez-Vigo, ha explicat que es tracta d’un projecte emmarcat en la construcció de la primera bassa de laminació projectada a la rotonda del puntet i que en aquest mandat s’ha modificat per renaturalitzar l’espai.

El mateix acord hi ha hagut a l’hora d’aprovar l’altre punt de l’ordre del dia, la modificació de la plantilla pel que fa a la plaça de caporal de la Policia Local. 

Del 8 a l’11 de juny el Port de Tarragona obre les portes per donar a conèixer a la ciutadania les seves instal·lacions amb un seguit d’activitats, exposicions i visites guiades.

La jornada central d’aquesta iniciativa serà el dissabte 10 de juny. S’inaugurarà l’exposició “El nou parc del Port de Tarragona” que mostrarà els projectes de futur de l’Autoritat Portuària. 

També hi haurà actuacions de cultura popular i a la nit concert amb els vallencs Figa Flawas. 

Saül Garreta, president del Port, explicar que l’objectiu és “donar a conèixer a Tarragona la ciutat desconeguda que és el Port”.

Durant aquests dies també es podran visitar les exposicions vinculades al fons artístic i el rellotge del Port de Tarragona així com rutes guiades amb trenet i golondrina per descobrir les instal·lacions.

PUBLICITAT