Sancionen Dow Chemical per inflingir la llei de llibertat sindical

La Direcció General de Relacions Laborals de la Generalitat ha sancionat amb 12.000 € a l’empresa Dow Chemical de Tarragona per haver infringit la Llei orgànica de llibertat sindical.

PUBLICITAT

Segons el responsable de Política Industrial de CCOO d’Indústria de Tarragona, Damián Carrión, l’empresa li va denegar l’accés a ell i a l’assessor d’UGT a una reunió on s’havia de negociar un nou pacte de cobertures per millorar les condicions laborals dels treballadors. Aquesta situació va acabar amb la presència dels Mossos d’Esquadra perquè corroboressin que se’ls havia negat l’accés.

Carrión assegura que quan l’empresa va rebre una notificació per part d’Inspecció de Treball, van apuntar que havia estat un malentès i que no tornaria a passar. L’assessor sindical també manifesta que es troben amb una situació similar a IQOXE, que ha negat fins a tres vegades l’accés de l’expresident del comitè d’empresa, Fran Pizarro, que manté el càrrec d’assessor de CCOO, després de ser acomiadat a mitjans de març.

Per part de l’empresa, Dow Chemical assegura que reconeix i respecta el dret de llibertat sindical i espera que s’exerceixi en els termes establerts. Pel que fa a aquesta situació, Dow Chemical comenta que no està d’acord amb els fets relatats per CCOO i defensa la seva postura per vies legals

PUBLICITAT