L’Ajuntament anuncia les mesures davant l’estat d’alerta de sequera

L’Ajuntament de Tarragona ha constituït aquest dimarts la taula de sequera per fer front a la situació d’alerta dictaminada per l’Agència Catalana de l’Aigua al municipi. Tarragona seguirà els criteris marcats per l’ACA, amb la previsió que l’estat d’alerta es mantingui durant tot l’estiu, tot i que no s’espera que arribi a pitjors escenaris.

restriccions alerta sequera
PUBLICITAT

Les mesures que s’aplicaran un cop es publiqui al DOCG impliquen reduir el reg de zones verdes de 20 h del vespre a 8 h del matí, prohibir omplir les fonts ornamentals a excepció de la llacuna de l’anella mediterrània, la reducció de les màquines de neteja pública o la prohibició de regar amb mànega, carrers, vehicles i comerços, entre d’altres. A més l’ajuntament ha anunciat dues mesures pròpies que tancaran les dutxes i rentapeus de les platges i suspendran la remullada de Sant Magí. Més enllà d’això, Eva Miguel, consellera de Medi Ambient, ha fet una crida a la consciència ciutadana.

El règim sancionador per no seguir les mesures estarà a càrrec de la Guàrdia Urbana, qui interposarà infraccions greus d’entre 100 i 500 euros. Durant tot aquest estiu el comitè de sequera farà el seguiment i la comunicació de la situació a la ciutat.

PUBLICITAT