#InfoTardaDaily | Uns 3.900 estudiants han començat aquest matí les PAU a Tarragona

Uns 3.900 estudiants han començat aquest matí les Proves d’Accés a la Universitat, les PAU, a la demarcació de Tarragona. Es tracta d’una xifra rècord, ja que s’han matriculat 189 alumnes més respecte a l’any passat.

PUBLICITAT

En concret, 3.618 són de batxillerat i 277 provenen de cicles formatius. Repartits en 22 tribunals ordinaris i dos més de cicles formatius, els estudiants han iniciat els exàmens amb la prova de castellà, en què han hagut d’escollir entre un anàlisi de text de Javier Marias o d’Irene Vallejo. A més hi havia preguntes sobre ‘Nada’, de Carmen Laforet, i sobre ‘La Fundación’, de l’autor Antonio Buero Vallejo.

Antoni García Español, coordinador de les PAU a la URV, explica que les proves han començat sense incidències.

En la jornada d’avui, també s’han fet els exàmens de llengua estrangera i de modalitats com física o geografia.

I avui també fixem l’atenció en l’acció de protesta que han protagonitzat aquest matí els treballadors d’Ascó i Vandellòs. 

CCOO i UGT han muntat piquets informatius a les portes de les centrals, provocant llargues cues de treballadors per entrar a la feina a les 7 del matí. 

Els sindicats denuncien que la negociació del conveni col·lectiu està bloquejada. El motiu és que no es garanteix el manteniment dels llocs de feina un cop tanquin les centrals i en comenci el desmantellament. 

Joaquim Bielsa és secretari general de CCOO a Ascó i Vandellòs. 

Segons els sindicats la plantilla de les nuclears està preocupada pel pròxim tancament de les plantes: el 2030 a Ascó I, 2031 a Ascó II i el 2035 en el cas de Vandellòs II. 

Covestro ha inaugurat aquest dimarts una nova planta de producció de clor al polígon petroquímic sud de Tarragona. 

Es tracta de les primeres instal·lacions per fabricar aquest producte a escala industrial en què s’ha implantat una tecnologia que permet estalvia un 25% de l’energia. 

La nova planta, situada prop de la Canonja i Vila-seca, ha suposat una inversió de 200 milions d’euros i s’han creat 50 nous llocs de treball. 

La fabricació de clor a la nova planta de Covestro a Tarragona, reforçarà la producció d’MDI de l’empresa, un producte per a la fabricació d’una espuma rígida, que s’utilitza per aïllar aparells de refrigeració i edificis, entre moltes altres aplicacions. 

ERC, el PSC i Junts han arribat a un acord per formar govern a Torredembarra. 

Això suposa que aquest pròxim mandat hi haurà un executiu ampli a la Torre, amb 13 regidors dels 17 que conformen el ple. De fet, es tracta de les 3 forces més votades a les eleccions del passat 28 de maig.

Han assenyalat que hi ha coincidències en punts de programa. L’acord, es basa, sobretot en la voluntat de garantir un govern estable i amb capacitat per desenvolupar les polítiques municipals.

Tarragona tancarà les dutxes de les platges davant la situació d’alerta per sequera i es planteja anul·lar la revetlla remullada de Sant Magí.

Ho ha anunciat la regidora de Medi Ambient en funcions, Eva Miguel, després d’una reunió amb les diferents àrees implicades. 

Miguel considera que, en la situació actual, no té sentit fer una festa com la remullada en que es llencen milers de litres d’aigua. Per aquest motiu plantegen anul·lar aquest acte, si bé la decisió final la prendrà el govern que prengui possessió el 17 de juny. 

L’Autoritat Portuària demana la cessió de la plaça dels Carros a l’ajuntament per remodelar-la

La voluntat és dignificar aquest espai i convertir-lo en la porta d’entrada a les seves instal·lacions. Saül Garreta, president del port, ho ha explicat aquest dimarts al Bon Dia Tarragona, assegurant que ells són els que millor poden mantenir aquest espai de la ciutat.

Aquesta plaça tarragonina s’integrarà dins el projecte de remodelació de l’entrada del port que començarà aquest octubre

El subdelegat del Govern ha visitat avui les obres per retirar el pont provisional de Montblanc. 

El pont el va construir l’exèrcit que aquesta setmana ha emprès els treballs per desmuntar-lo. El Subdelegat, Santiago Castellà, ha visitat l’alcalde Josep Andreu, que ha agraït l’ajut estatal, però que ha evitat la foto amb l’exèrcit i no l’ha acompanyat en la visita d’obres. 

21 cites castelleres configuren la 9a edició de Tarragona, Ciutat de Castells

La programació tornarà a oferir una combinació d’exhibicions castelleres davant de la catedral i de diades castelleres organitzades per les quatre colles locals amb el suport de l’Ajuntament. En total, seran 21 les cites castelleres que del 24 de juny al 24 de setembre. 

‘El somni de la ciutat’ ha estat nominada com a finalista dels Premis de Comunicació Local 2023 en la categoria de millor contingut d’àudio en mitjans. La ficció sonora d’Ona la Torre competirà pel guardó amb ‘País invisible’, de l’Associació Per a la Difusió d’Occitània, i ‘700’, de Tarragona Ràdio.

El nom dels finalistes s’ha donat a conèixer aquest dimarts. Els guanyadors s’anunciaran en un acte dimecres de la setmana vinent 14 de juny a Granollers, coincidint amb la celebració del MAC, el Mercat Audiovisual de Catalunya.

PUBLICITAT