Tarragona Daily | Foc i revetlla

La Cercavila de Foc de Tarragona ha banyat d’espurnes la revetlla de Sant Joan en un recorregut ple de llum, música i pólvora. El foc i la pirotècnia han protagonitzat la revetlla, que ha reunit altres elements festius com el Drac, el Bou i el Griu, així com el Ball de Diables dels Monjos, que han estat els convidats d’aquesta edició. El correfoc ha començat a la plaça de la Mitja Lluna i ha omplert de llum la nit tarragonina. Com és habitual a Tarragona, en aquesta ocasió s’han cremat dos Ninots, unes figures artesanals on la sàtira i l’actualitat es donen la mà. Els Diables Voramar han representat el líder rus Vladímir Putin, fent al·lusió a la guerra a Ucraïna, mentre que el Ball d’en Serrallonga ha optat per dedicar la seva figura satírica a la política municipal i els resultats dels últims comicis electorals.

PUBLICITAT

El Museu del Port al registre de Museus de la Generalitat

Des del passat mes d’abril, el Museu del Port de Tarragona figura al registre museístic català i forma part de la xarxa de museus de les comarques de Tarragona. Després de 23 anys en funcionament, el museu dedicat al patrimoni marítim i portuari tarragoní, figura com a número 120 al registre de la Generalitat.

651 parelles de gavina corsa registrades a Tarragona

El Departament d’Acció Climàtica ha registrat 651 parelles nidificades de gavina Corsa al Port de Tarragona. Les dades constaten un augment de poblacions d’aquesta espècie protegida i catalogada en perill d’extinció. En total, a Catalunya s’han registrat 4.416 parelles, un 44,3% més que el 2022. La colònia més gran de gavina corsa, es troba localitzada al delta de l’Ebre, però la presència de depredadors i altres factors meteorològics han anat fragmentant la població, que ha colonitzat altres poblacions. Als ports i les teulades amb pedretes o vegetació, la gavina corsa ha trobat un refugi davant d’aquestes amenaces.

El Campionat de Catalunya d’aigües obertes, a Tarragona

I en esports, Tarragona acull diumenge per primera vegada el Campionat de Catalunya d’aigües obertes. Es tracta d’una competició de natació de primer nivell que reunirà un total de 230 esportistes. És la gran competició de la temporada d’aquesta disciplina. Concretament, els esportistes nadaran a les aigües del Port de Tarragona.

PUBLICITAT