Aquest dijous 23 de febrer destaquem els premis del Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells, la reunió del consell Territorial Consultiu i de Salut i un sistema robòtic per l’Hospital Joan 23.
Premis CEPAC
Aquest dijous us explicarem la presentació del Premi CEPAC, del Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells, per a treballs de fi de grau o de fi de màster de tema casteller, que tindrà lloc a l’Ajuntament de Tarragona aquest matí, a càrrec de la consellera de Festes, Begoña Floria i Xavier Brotons, president del Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells. Aquest centre és la primera associació amb aquestes característiques que existeix en l’àmbit dels castells, i el seu objectiu és incidir en els elements estructurals del fet casteller, especialment aquells que tenen relació amb la seva organització interna, la seva relació amb la societat i la seva projecció.
A més, aquest dijous també compareixerà a la Subdelegació del Govern de Tarragona, el seu delegat, Òscar Peris, i el secretari de Salut Pública, Joan Guix, que presidiran una reunió de constitució del Consell Territorial Consultiu i de Coordinació de Salut del Camp de Tarragona.
Saragossa – Nàstic
Pel que fa als esports, el Nàstic de Tarragona tornarà ha entrenat aquest dijous al Nou Estadi, per preparar el partit davant el Saragossa a La Romareda. El conjunt de Raül Agné només ha entrenat aquesta setmana el dimecres, després de dos dies festius de la plantilla aragonesa. A banda, podeu tornar a escoltar l’InfoNàstic d’aquest dimecres amb Mossa, qui ha parlat sobre la situació de l’equip i el seu record al feu del Zaragoza, on amb el Nàstic no ha perdut encara.
Hospital Joan XXIII i els robots
L’hospital Joan XXIII comptarà des de principis d’estiu amb un nou equipament que permet fer operacions quirúrgiques amb menys invasió per al pacient. Es tracta del sistema robòtic Da Vinci, i és considerada com la darrera tecnologia disponible per accedir a una cirurgia robòtica real. És el primer sistema d’aquestes característiques a la demarcació i el primer a Catalunya fora de Barcelona i ha suposat una inversió de dos milions d’euros. Els avantatges d’aquest sistema són la precisió de la tècnica, la seguretat clínica, la menor inversió en temps per treballar i la recuperació més ràpida del pacient. Amb aquesta tècnica el cirurgià no opera amb les seves mans, sinó que opera un robot a distància.