Viñuales: “L’Ajuntament està en situació de fallida”

Per mantenir els serveis públics que s’estan prestant, Tarragona necessita 14 milions d’euros que no hi són. És per aquest fet que l’alcalde de la ciutat, Rubén Viñuales, anuncia que Tarragona està “en situació de fallida”. No són bones notícies, especialment en el context de l’elaboració dels pressupostos de cara al 2024.

PUBLICITAT

Tanmateix, el govern assegura que aquesta situació no s’ha generat en 100 dies, sinó que és una herència rebuda a través de diversos factors. Viñuales ha parlat de la despesa corrent que no ha parat d’augmentar, mentre que els ingressos no ho han fet. Una situació que, assegura, no és herència d’un sol govern, sinó que ve de lluny i, a banda, d’altres causes sobrevingudes. L’increment de l’IPC, l’augment del preu de l’energia, la inflació i la pujada de salari dels funcionaris un 3%, són algunes d’aquestes causes. 

Però el factor determinant han estat les regles fiscals, que en els últims 3 anys van permetre que els romanents de tresoreria es destinessin a la despesa corrent, un fet que, actualment, ja no és possible.

Viñuales es mostra obert a escoltar els partits de la oposició per solucionar el que considera un problema de ciutat.

De fet aquest matí s’ha enviat un informe tècnic als grups municipals per analitzar l’estat de la qüestió.

Viñuales a clos la seva presentació amb una declaració fulminant: “O arreglem ara aquesta situació o les conseqüències seran dantesques”.

PUBLICITAT