#BonDiaTGN | Entrevista a Cristina Reig i Guillem Rius, tècnics de cultura de l’Ajuntament de TGN

‘Bon dia Tarragona!’ Aquest és el programa diari d’actualitat i d’entrevistes de Ràdio Ciutat de Tarragona presentat pel periodista Ricard Lahoz. El ‘Bon Dia Tarragona’ us acompanyarà cada jornada per prendre el pols a l’actualitat de la ciutat de Tarragona amb un convidat o convidada que passarà per l’espai d’entrevista. I ho faran per abordar temes ben diversos: política, cultura, societat, economia, esport… Tot plegat, amb els seus protagonistes.

PUBLICITAT

En aquest cinquè episodi, parlem de la programació cultural amb els tècnics de l’Ajuntament de Tarragona que en motiu del primer espectacle musical de la temporada de tardor de la Franz Schubert Filharmonia, coneixerem tots els detalls de la temporada de tardor al Teatre Tarragona amb espectacles de dansa, circ, música i cultura en família. És per això, que parlem amb Guillem Rius i Cristina Reig, tècnics de cultura de l’Ajuntament de Tarragona

ELS TITULARS DEL PROGRAMA

Guillem Rius (01:50): “Hem comptat amb altres col·laboracions plena de música arreu del país amb una programació plena d’actes.”

Guillem Rius (2:20): “És un concert especial per què la formació que va néixer a la ciutat, tocaran també a Nova York i això ens omple d’orgull.”

Guillem Rius (04:30): “Ens fa il·lusió acollir diverses actuacions al Teatre Tarragona en la programació d’octubre on destaquem una de les fires de la flors o el “Dansa per a tothom” que és una proposta de Dansa inclusiva entre altres. A nivell de circ tindrem coses introspectives com el Picasso Rey o propostes més familiars i més distesas com el I Circ d’Hivern de Nou Barris on s’acullen companyies del país. Tindrem a la Silvia Pérez Cruz que tindrà un repertori dedicat.”

Cristina Reig (08:10): “Tenim 3 propostes al mes de gener amb un espectacle que ens porta als records de la infància amb colors i formes amb el títol “Hobbes”. Tenim el “Carnaval dels animals” que és un espectacle tipus concert on es fa un taller participatiu on poden participar amb els músics de cada espectacle. Finalment, tenim Paüra, que ha sigut finalista als premis marx al 2021 a finals de l’any passat i creiem que és una bona temàtica. Al novembre destaquem que marxarem als Centres Cívics amb diverses propostes al dissabte al matí i al gener treballarem espectacles amb taller de circ.”

Cristina Reig (11:20): “La gran novetat és que traslladem la programació als barris. Volem donar valor als formats escènics i hem escollit espais com Tabacalera, antiga Chartreusse o la Part Alta. Voliem treballar amb el context del patrimoni romà de la ciutat.”

Guillem Rius (14:01): “Vam pensar que ens haviem d’aliar amb un soci estratègic que és l’Anima’t que va anar molt bé al Camp de Mart i hem facilitat la capsa de música, amb estils molt diferents.”

Cristina Reig (16:29): “Hem habilitat espais accessibles. per necessitats especials, dificultats de sons i de vista, en què prèviament la gent pot tocar decorats.”

Cristina Reig (17:41): “Recordem que el públic jove (fins als 35 anys) tenen descompte fins al 50% en tots els espectacles i els descomptes son els generals amb els majors de 65, els de mobilitat reduïda. Hem ampliat també els packs duos, si consumeixes 3 espectacles i els abonaments de fins a cinc espectacles.”

Guillem Rius (19:19): “Estem molt contents per què el número d’abonats s’ha doblat. Els abonaments el que et donen és el descompte però també preferències al públic per altres temporades al Teatre Tarragona. En relació a altres anys, els abonats de “tota la vida” han tornat i que poden gaudir dels espectacles.”

Guillem Rius (20:50): “A Tarragona passen coses després de Santa Tecla. És una ciutat molt rica culturalment i per oferta no serà. Entenem que Santa Tecla deixa petjada forta però hi ha molta oferta cultural: teatre, circ, cicles musicals, espectacles per la canalla.”

PUBLICITAT