#BonDiaTGN | Entrevista Joan Negrié, director Sala Trono

‘Bon dia Tarragona!’ Aquest és el programa diari d’actualitat i d’entrevistes de Ràdio Ciutat de Tarragona presentat pel periodista Ricard Lahoz. El ‘Bon Dia Tarragona’ us acompanyarà cada jornada per prendre el pols a l’actualitat de la ciutat de Tarragona amb un convidat o convidada que passarà per l’espai d’entrevista. I ho faran per abordar temes ben diversos: política, cultura, societat, economia, esport… Tot plegat, amb els seus protagonistes.

PUBLICITAT

En aquest sisè episodi i darrer de la setmana, parlem amb Joan Negrié, director de la Sala Trono per conèixer tota la programació de tardor/hivern i la proposta cultural per les properes setmanes, a més del 10è anniversari del FITT.

ELS TITULARS DEL PROGRAMA

Joan Negrié (1:18): “Hem aconseguit portar més qualitat que mai. Hem d’intentar oferir un intimisme amb un teatre de 500 localitats. Hem d’aprofitar l’espai per companyies petites i aconseguir que la Trono augmenti el públic que tindrà.

Joan Negrié (2:40): “Torna “Si jo tornaria, naixeria un llangardaix” i com ja sabeu, hem volgut fer una festa temàtica per programar-la durant una setmana que, qui vulgui, pot venir a gaudir-la. Ja sabeu, una actuació 100% tarragonina, que, des de la Sala Trono és el que busquem. Talent local i una producció de km 0.

Joan Negrié (4:40): “Hem d’intentar omplir butaques. Oferirem fins a 31 espectacles amb funcions de primer nivell: d’Israel, Argentina, Illes Balears… formacions molt potents i volem acabar els 20 anys de la Sala Trono amb les companyies que està exhaurint entrades a Barcelona en les seves estrenes. Actuaran al gener per tancar els 20 anys de la Trono.”

Joan Negrié (7:30): “Estem en un moment molt crític a la Sala Trono. Estem arribant a final de mes i estem intentant generar ingressos des de taquilla i no ens paga ni els Ajuntaments ni les subvencions. Hem de fer moltes funcions de gira per tenir ingressos a taquilla i pal·liar un moment crític, anem tirant sobre la marxa.”

Joan Negrié (09:10): “La programació estarà vigent fins al març de 2024. No depèn de nosaltres, depèn de l’Ajuntament. Espero que ens deixin programar fins a final de temporada, però encara no tenim notícies.”

Joan Negrié (11:00): “Vam acabar la temporada amb 4000 espectadors l’any passat i estem molt contents. Costa molt i volem que el públic de la Trono no es desenganxi. Volem donar incentius a aquest públic fidel que ens acompanya per no perdre’ls.”

Joan Negrié (12:00): “Les festes d’aquest any han estat molt massificades i moltes de les propostes culturals han sigut gratuïtes al públic. Això provoca que, quan s’ha de pagar per algun espectacle cultural a Tarragona, a la gent li costa. Crec que hi hauria d’haver més producte que el que tenim d’oferta cultural i generar nous públics.”

Joan Negrié (13:40): “Ha sigut un FITT espectacular. Hem tancat amb 390.000 euros l’espectacle del FITT amb suport de les institucions públiques, pressuspost, sponsors… però el FITT dels 10 anys ha sigut esplèndid.

PUBLICITAT