#BonDiaTGN | Entrevista a Josefa Canals, responsable del Servei d’Atenció Psicològica URV

Gairebé 3.000 estudiants han participat en una enquesta per valorar quin és el seu estat emocional. És una enquesta creada pel Servei d’Atenció Psicològica de la URV. La responsable, Fina Canals, ha estat l’entrevistada d’aquest vuitè episodi del Bon Dia Tarragona.

PUBLICITAT

‘Bon dia Tarragona!’ Aquest és el programa diari d’actualitat i d’entrevistes de Ràdio Ciutat de Tarragona presentat pel periodista Ricard Lahoz. El ‘Bon Dia Tarragona’ us acompanyarà cada jornada per prendre el pols a l’actualitat de la ciutat de Tarragona amb un convidat o convidada que passarà per l’espai d’entrevista. I ho faran per abordar temes ben diversos: política, cultura, societat, economia, esport… Tot plegat, amb els seus protagonistes.

ELS TITULARS DEL PROGRAMA

01:00 – “El Servei d’Atenció Psicològica pretén d’ajudar els estudiants de la universitat quan tenen algun tipus de malestar psicològic, tingui l’origen que tingui. Escoltem l’estudiant i l’intentem orientar de cara a què li pot anar millor per afrontar aquest malestar”.

02:08 – “Al llarg dels anys ha anat creixent. Enguany hem atès 145 persones. Són xifres que s’han estabilitzat, però continuarà incrementant. Encara molts estudiants i personal de la universitat no coneixen el servei”.

03:30 – “L’enquesta anava lligada al que pensàvem que podrien necessitar els estudiants. Volíem saber com estava la salut mental, sobretot des del punt de vista dels problemes més freqüents com l’ansietat o la depresió. També volíem oferir un programa de prevenció”.

06:25 – “El 47% dels enquestats mostren tenir símptomes de patir risc de depresió major. En l’ansietat, el risc és del 49%”.

10:00 – “Cada cop més professors estan sensibilitzats amb els problemes de salut mental de l’alumnat. Si coneixen el servei, recomanen als alumnes que en facin ús”.

11:00 – “Les dades recolzen que en els darrers temps els comportaments suicides han incrementat entre els joves”.

12:20 – “Gairebé un 20% dels joves ha tingut aquests pensaments. En els enquestats, la xifra s’eleva al 30%. Són dades preocupants que cal tenir molt en compte”.

14:50 – “Els problemes de salut mental han existit sempre. Per desgràcia, en un passat se’n avergonyien. Ara el tabú ha caigut. El Covid va ser un punt d’inflexió en aquest sentit”

PUBLICITAT