Reaprofitar equipaments per millorar la qualitat de vida dels col·lectius més vulnerables sempre son bones notícies. I aquest, és el cas del nou centre residencial de la Fundació La Muntanyeta, per a persones amb paràlisi cerebral i capacitats diverses que torna a engegar de nou unes obres aturades al 2020 per dificultats econòmiques.
Ara, de la mà de la Xarxa Santa Tecla Sanitària i Social i el suport de diverses administracions com l’Ajuntament de Tarragona, s’han aconseguit els 7 milions d’euros dels Fons NEXT Generation que permetran fer realitat una obra transformada d’un antic institut de Bonavista a residència. Un espai que no només atendrà als seus residents, sinó que es pensa en un espai obert cap a la ciutadania i una de les obres que han de ser cabdals pel barri de Bonavista.
A més, es tracta d’una obra amb sentiment i sentit record. El director de la Muntanyeta, Francesc Tarragona, explicava les necessitats del projecte per ser obert a la ciutadania, el coneixement i les institucions.
Un projecte que no seria possible sense l’adhesió de La Xarxa Social i Sanitària Santa Tecla. El seu director, Joan Maria Adserà, explicava la importància i el paper que hi juga La Xarxa Santa Tecla en favor dels sectors més vulnerables. Una tasca social i sanitària pionera a Tarragona i on s’havia de cuidar a les persones més fràgils. Així ho explicava el seu director, Joan Maria Adserà.
Un suport que no hagués sigut possible sense el suport de l’Administració Pública i la seva aposta pel nou centre residencial. Per la seva banda, l’Ajuntament de Tarragona al plenari municipal el passat 17 de novembre, on es va aprovar per unanimitat per tots els grups municipals., la posada en marxa de les obres del nou centre. Així explicava la necessitat de la construcció del nou centre residencial, l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales.
Les institucions juguen un paper clau. I és per això que el suport territorial és cabdal per convertir un centre que no només serà beneficiós per Tarragona. Sinó que donarà resposta a la demarcació de Tarragona a pacients que no tinguin un centre específic. Així ho explicava el delegat del govern a Tarragona, Àngel Xifré.
Nous serveis terapèutics, serveis d’assesorament a la persona i les famílies, serveis d’inserció laboral per a persones amb gran discapactitat… Un edifici, que s’ha reinventat a millor vida de l’antic institut i on també acollirà zones verdes i jardins a entorns propers. Així ho explicava l’arquitecte del projecte, Ivan López.
Un centre que s’ha de convertir en referència, no només a nivell tarragoní sinó a nivell demarcació dins dels projectes socials. Un espai que permetrà relaxar les llistes d’espera i reacondicionar l’antic edifici de la Muntanyeta amb millores en els serveis teràpeutics, en assesoorament de persones i famílies i d’inserció laboral amb persones amb gran discapacitat.