Joaquim Margalef: La visió econòmica del territori

Llicenciat en Ciències Econòmiques i doctorat en Economia. El convidat d’aquesta setmana al Distàncies Curtes ha col·laborat amb diversos equips de redacció de Plans d’Urbanisme de diferents municipis de Catalunya i ha redactat alguns estudis del Camp de Tarragona. Va ser director d’estudis de la Cambra de Tarragona, va estar a França i va estar com a cap del servei de Promoció i Estudis Econòmics de la Diptuació de Tarragona. Joaquim Margalef exposa que a la demarcació som potents però que no sabem reinvertir les inversions, és el que creu que va passar amb l’arribada de Port Aventura.

PUBLICITAT

L’economista assegura que l’estacionalitat és molt forta al territori quant a turisme i que molts hotelers de la zona tenen interés en altres accions fora de la Costa Daurada.

De fet, Margalef creu que al territori ens ha fallat el planejament urbanístic de projectes com el Hard Rock i que estem acostumats a inversions exteriors.

L’economista també compara l’arribada del Hard Rock i de Lotte Energy Materials a Mont-roig del Camp. Unes inversions que explica com s’haurien d’invertir per treure la part positiva.

Joaquim Margalef també fa una mirada al passat i explica que el tipus d’economia que hi ha al Camp de Tarragona va ser el més damnificat per la irrupció de la Covid.

Mirada de passat, i de futur, amb l’arribada de l’Àrea Metropolitana. L’economista creu que la gent ja assimilava el territori com una regió conjunta i pensa que el canvi generacional pot ser una esperança per aquesta creació territorial.

En aquest sentit, i mirant amb perspectiva, Margalef assenyala com va ser la seva feina d’agafar dades per territoris petits i com és la recerca.

L’economista també explica com han evolucionat les perspectives econòmiques al món i mostra que en l’actualitat hi ha moltes persones i moltes perspectives.

L’economista, Joaquim Margalef, té una gran perspectiva del territori amb una mirada econòmica àmplia. El pensament sobre temes trascendentals com l’Àrea Metropolitana, les noves arribades d’empreses internacionals o el futur econòmic del Camp de Tarragona té encara més valor després d’analitzar la seva trajectòria. Margalef ja va assegurar que un economista no es jubila perquè com diu la cançó, els temps canvien, però Joaquim Margalef ens avisa: són els temps que ens toquen viure.

PUBLICITAT