#BonDiaTGN | Entrevista a Àngel Xifré, delegat del Govern a Tarragona

Aquest dimecres al ‘Bon Dia Tarragona’, entrevistem a Àngel Xifré, delegat del Govern a Tarragona.

PUBLICITAT

‘Bon dia Tarragona’ és el programa diari d’actualitat i d’entrevistes de Ràdio Ciutat de Tarragona presentat pel periodista Ricard Lahoz. El ‘Bon Dia Tarragona’ us acompanyarà cada jornada per prendre el pols a l’actualitat de la ciutat de Tarragona amb un convidat o convidada que passarà per l’espai d’entrevista. I ho faran per abordar temes ben diversos: política, cultura, societat, economia, esport… Tot plegat, amb els seus protagonistes.

El minut a minut de l’entrevista a Àngel Xifré, delegat del Govern a Tarragona

1:15 “Els municipis del Camp de Tarragona estem en alerta. Podríem dir que al CAT estem en una certa normalitat. No estem igual a tot el país.”

3:20 “Es parla de si els deures estan fets o no. Portem tres anys avisant. Aviat farà 35 anys de la posada en marxa del Consorci d’Aigües de Tarragona.”

5:30 “És un bon moment d’entrar al debat de que el Hard Rock té més habitacions, superfície comercial equivalent a dos Roca del Vallès.”

6:20: No és el model que a nosaltres ens agrada, preferim un turisme més sostenible, no un turisme com el que estem acostumats de grans masses sinó que aporti valor afegit al territori.”

8:20: Els grups tècnics faran els seus treballs i políticament veurem que cal fer respecte a l’àrea metropolitana.

10:20 L’ATM ha de tenir més importància. El tram farà que hi hagi un abans i un després. Hem de ser més eficients

11:40 Només hi havia un punt de discrepancia amb el TramCamp, l’arribada a la Imperial Tarraco. Jo crec que hi ha acord.

12:10 El forum judicial està tancant converses

12:50 La ciutat de repos s’esta fent el projecte, l’Ajuntament està interessat i es vol rehabilitar aquella zona. Esperem que estigui acabat abans que acabi el primer semestre i es liciti abans que acabi l’any. S’hauria d’acabar

16:15 L’Hospital Joan XXIII té potencial per atendre les potències, però el departament de Salut no ho té previst això.

17:05 La seu institucional del govern no la veurem abans del 2030. La Generalitat té un procés planificat, hi ha en marxa la de Girona i Terres de l’Ebre. Després de la de Lleida anirà la de Tarragona.

A nivell territorial evitem la seu on hi hagi lloguer. Aviat posarem en marxa l’oficina d’atenció al ciutadà.

19:20 L’antiga presó és un espai curiós que volem obrir a la ciutat per anar fent activitats culturals.

20:05 Volem fer una comissaria de proximitat conjunta entre Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana. No es el mateix que una persona hagi de fer una denúncia a Campclar que fer-la al centre de la ciutat. Les accions seran més compartides.

22:15 No m’agrada parlar de terminis. No crec que triguem gaire, però crec que en menys de 2 anys estarà feta.

23:00 Tenim noves promocions de Mossos que es van incorporant. Un exemple és l’obertura de la nova comissaria de Torredembarra.

24:45 És un trasllat complexe. La laboral ocupa 60 hectàrees amb 2 instituts i en un hi ha vehicles i camions. Hi ha gent que dorm allà.

25:25 Tarragona té el POUM suspès (per la Laboral), per tant s’ha de parlar a on hauria de fer-se aquest canvi. És una operació que no és pas fàcil. El creixement del Port està limitat per tot arreu. És una idea que cal treballar-la.

PUBLICITAT