Polèmica al Mercat pel tancament de bona part de parades el dissabte

PUBLICITAT

La polèmica torna al mercat, amb els horaris de dissabte. Setmana Santa començar a esclafar motors, amb el pregó oficial. En esport, el mundial de Pole Challenge fa efecte crida a tota la ciutat, i el Nàstic es prepara el partit.

Quan encara no s’ha complert un mes de la inauguració del nou Mercat Central de Tarragona, la polèmica dels horaris s’ha tornat a fer notar. Tot i que han d’obrir durant tot el dia, els paradistes poden escollir unes hores per descansar i, bona part, les han concentrat en la tarda de dissabte.

Almenys una desena de parades del renovat Mercat de Tarragona tanquen el dissabte a la tarda. Aquestes, sobretot, són les de peix. Tot plegat ha despertat opinions contradictòries i certa polèmica entre aquells que creuen que pot perjudicar la imatge del mercat i aturar les vendes durant la tarda del dissabte.

Alguns dels paradistes creuen que es podria arribar a un consens per tancar a partir de mitja tarda tots els dissabtes.

POLE SPORT

Ja han començat les demostracions de pole sport, amb motiu del campionat nacional d’aquest esport, que se celebra a Tarragona al llarg de tot el cap de setmana. Es tracta d’una disciplina que combina flexibilitat, força i acrobàcia, i que practiquen persones de totes les edats, des d’infantil a sènior. També existeix la categoria parapole, per persones amb problemes de mobilitat reduïda o discapacitat. La competició s’allarga durant tot el cap de setmana, i els classificats podran assistir al campionat mundial, que se celebrarà a Holanda.

Dissabte van competir les semifinals de Pole Sport i Pole artístic i avui competiran la resta, incloent-hi les finals d’aquestes categories.

ESBART DANSAIRE

La dansa i la tradició s’uneixen aquest diumenge a Tarragona. En el marc del 35è aniversari de l’Esbart Dansaire de Tarragona, demà farà una trobada de grups veterans. Ens ho explica Eloi Tost de Ràdio Ciutat de Tarragona.

SETMANA SANTA

Encara que la Setmana Santa començarà oficialment el pròxim dilluns 10 d’abril, Tarragona ha donat el tret de sortida a la processó del Gremi de Marejant, aquest dissabte. Centenars de persones han acompanyat la processó amb els armats, el Gremi de Marejants i la Confraria de Pescadors des de la seva sortida a l’Església de Sant Pere del Serrallo. De fet, aquest diumenge també s’espera un dels actes principals, la pronunciació del pregó de Setmana Santa. En aquesta ocasió, el saló de plens de l’Ajuntament de Tarragona rebrà la Directora del Museu Diocesà de Tarragona, Sofia Mata de la Cruz, com a pregonera.

NÀSTIC

El Nàstic sap que els tres pròxims partits de lliga són determinants, si els guanya, per gairebé assegurar-se la permanència perquè juga contra tres equips de la zona de descens: Almeria, Mallorca i Mirandés. Amb 36 punts actualment a la classificació, quedaria a tocar de la xifra de 50 que asegura manteir la categoria. Per rebre aquest diumenge a les 12h. al Nou Estadi als andalusos, Juan Merino té la baixa per sanció de Molina i per lesió de Luismi, Cordero i Álex López.

L’Almeria visita Tarragona a quatre punts del Nàstic i amb baixes també per lesió Jonathan, Javi Álamo, Yoda, Fran Vélez i Pozo.
S’espera la millor entrada de la temporada amb prop de 10.000 aficionats.

L’APUNT

Diumenge a dos quarts de vuit del vespre la sala zero acull el concert presentació del primer disc de Jay LEM’ON juntament amb la banda on tocaran els temes que surten a la llum a finals de mes amb la publicació del 1r àlbum. Us deixem amb un cover de l’artista, de The Beatles, ‘twist and shout’, bon cap de setmana!

 

 

 

PUBLICITAT