Distàncies Curtes: Marià Arbonés

Periodisme local, proximitat i casa. Fins ara, al programa Distàncies Curtes havíem parlat de política, de música, cultura i economia, però avui volíem fer una reflexió per nosaltres mateixos amb Marià Arbonés, director del mitjà de comunicació Reus Digital.

PUBLICITAT

El director de Reus Digital apunta que no són temps fàcils pels mitjans de comunicació i que cal confiar en el periodisme local.

Els titulars de l’entrevista amb Marià Arbonés

3:10 | Marià Arbonés: “No són temps fàcils perquè els mitjans de comunicació estan fent una gran feina d’aprenentatge, però també una feina professional molt bona.”

5.20 | Marià Arbonés: “Si passa qualsevol incidència és molt més fàcil que sigui trasmés per un mitjà local. Els grans mitjans tenen els seus corresponsals però el caràcter de proximitat cal reivindicar-lo.”

14:55 | Marià Arbonés: “Aquesta guerra del periodisme digital en aquest món el dono com a perdut. Contra més audiència millor, ja no utilitzem una fotografia, ja és la compra d’audiència. No tinc bones esperances.”

16:08 | Marià Arbonés: “La audiència no és tonta i confio que aquesta audiència que consumeix mitjans de ocmunicacio faci tria i espero que passi. Fa pocs dies vam veure un reportatge d’aquest ús de les xarxes a través dels personatges de la dreta espanyola que es fan passar per periodistes.

26:50 | Marià Arbonés: “Moltes grans empreses tenen el seu gran equip de producció amb feina bon ben feta però això implica una major sensibilitat. Si puc contribueixo amb aquest mitjà.

28:10 | Marià Arbonés: “És el futur. M’estic trobant sorpreses molt maques. Estaria bé que quan surtin es trobessin la seva sortida professional però anar més enllà d’estar a un treball més periodístic.

29:25 | Marià Arbonés: “Crec que una de les claus d’un periodista hauria de ser anar més enllà de la nota de premsa que reps.”

38:05 | Marià Arbonés: “Em sembla que també mereixem atenció per part de les altes instàncies, però confio en aquesta entesa entre Guaita i Viñuales arribi a bon port.

PUBLICITAT