Es posa en marxa la Taula de la Pobresa Energètica

PUBLICITAT

L’Ajuntament elimina les paradetes a la Rambla, es posa en marxa la Taula de la Pobresa Energètica i totes les novetats del Festival Sota La Palmera. La CUP denuncia manca de personal a Serveis Socials.

JA NO HI HAURÀ PARADETES
L’ajuntament ja no autoritzarà les parades de floristes a la rambla, ens ho explica eloi tost
A partir de l’any que ve no hi haurà més fires a la Rambla Nova. L’Ajuntament està decidit a tornar la Rambla als vianants i no autoritzarà esdeveniments d’aquest tipus en aquest espai. L’alcalde Josep Fèlix Ballesteros ja va expressar fa mesos que un cop la plaça Corsini estés totalment arreglada, que el mercadet de paradistes tornaria al seu lloc d’origen.
Ara però es vol fer un pas més. Fires com la que aquest cap de setmana han ocupat la coca central, tampoc es faran. El consistori, de fet, ja ha començat a informar els organitzadors que al 2018 hauran d’escollir entre dos llocs alternatius: La plaça Corsini, o el tram de la Rambla President Companys més proper a la plaça Imperial.
Però no tot desapareixerà de la Rambla Nova. Fonts municipals garanteixen que hi ha previstes situacions “excepcionals”, com per exemple, les parades de llibres per Sant Jordi, algunes actuacions castelleres o futures celebracions esportives d’equips de la ciutat.
Amb aquesta decisió de l’Ajuntament pren força la remodelació del ferm de la Rambla. Especialment de la zona que actualment està asfaltada i que acull el mercadet ambulant.

POBRESA ENERGÈTICA
Es posa en marxa la taula de la pobresa energètica a Tarragona i Reus. Es tracta d’un òrgan que donarà assessorament energètic i resposta a les necessitats de la ciutadania. Malgrat que és un espai compartit entre les dues ciutats, cada una té els seus propis objectius. En el cas Tarragona és especialment important la vessant d’assessorament a les persones en situació de pobresa energètica derivades de serveis socials i les entitats del tercer sector. Compta, a més, amb el suport de la Fundació Smart City i del CETIT.
Algunes de les actuacions que es plantegen és recomanar el canvi de l’empresa subministradora, la modificació de potència contractada, la Tramitació del bo social d’electricitat o una modificació discriminació horària.
De moment ja s’han atès a 39 persones als centres cívics de Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau.

FESTIVAL SOTA LA PALMERA
De l’1 de juliol al 5 d’agost més de 40 propostes ompliran d’oferta cultural l’espai Jove La Palmera amb la 7ª edició del Festival Sota La Palmera que comptarà amb caps de cartell com Gertrudis, David Carabén i Paula Valls, entre altres.

Al llarg de 5 setmanes el festival promou l’oferta cultural de carrer aprofitant el temps estival a l’aire lliure i de forma gratuïta al pati de l’antiga Facultat de Lletres, a la Plaça Imperial. Enguany s’ha treballat per destacar especialment i posar en valor les produccions creatives de les dones, tal com explica Salva Miranda, de Vòrtex Produccions, que col·labora en l’assessorament del programa des de fa cinc anys.

La conselleria de Joventut destaca que l’espai compta cada cop amb més públic jove a qui va dirigit. De fet, més de 4 mil persones han format part en les últimes edicions d’aquest festival que potencia el valor creatiu dels joves de la ciutat i la mostra, l’intercanvi i l’experimentació de diversos llenguatges creatius. Entre la quarantena d’activitats, 26 espectacles musicals, 4 activitats formatives i altres 10 de cooperació.

*Podreu escoltar entrevista al respecte aquesta setmana al nostre magazine Plaça Corsini.

MANCANCES A SERVEIS SOCIALS
El grup municipal de la CUP ha denunciat deficiencies de personal a l’Institut Municipal de Serveis Socials i informen que en la darrera sessió del consell rector es va aprovar un pagament de 50.000 euros, per uns serveis que es duen a terme fora de contracte. Consideren que cal contractar a sis persones: tres treballadors socials, dos oredenances i un educador. Segons els cupaires, no s’està pagant el Fons Social, les antiguitats endarrerides, ni les quantitats cobrades de menys per reduccions de jornada per maternitat. La regidora Laia Estrada ha assegurat que traslladaran les crítiques a la propera sessió plenaria.
NÀSTIC
El Nàstic ha sumat un punt valuós del camp del Cadiz en empatar a zero aquest diumenge a la tarda. Juan Merino ha plantejat un partit de caràcter defensiu davant d’un rival de la zona alta i en el primer temps els grana no han patit gaire. A la segona part els andalusos han apretat més. Especialment a partir e la mitja hora, quan el Nàstic s’ha quedat amb 10 per l’expulsió de Mossa per doble amonestació. La jugada a més ha suposat un penal que el local Ortuño ha enviat fora. Amb tot el Nàstic tancat defensant, Stéphane Emaná ha tingut un 1 contra 1 amb el porter local que no ha sabut aprofitar. Amb l’empat, el Nàstic continua en zona de descens, empatat a punts amb l’Elx, l’Almeria i el Còrdova.

L’APUNT
L’Ajuntament i la Torre dels Vents es vesteixen de blau aquest dimarts per celebrar el dia d’Europa. La ciutat organitza diferents actes de celebració, en col·laboració amb el Consell Català del Moviment Europeu i Europe Directe Tarragona.

PUBLICITAT