La pirotècnia gallega Josman il·lumina el cel de Tarragona en l’arrencada del 32è Concurs de Focs Artificials

La 32a edició del Concurs de Focs Artificials Ciutat de Tarragona ha arrencat aquest dimecres a la nit amb l’exhibició de la pirotècnia Josman, de Cambeo-Coles (Ourense). L’empresa gallega ha il·luminat el cel tarragoní oferint un espectacle de llum i colors. Els gallecs han disparat uns 400 quilograms d’artefactes pirotècnics davant centenars de persones que s’han aplegat a la platja del Miracle per gaudir del primer dia de focs.

Foto: ACN
PUBLICITAT

El públic s’ha entusiasmat amb les figures de cares i cors disparades per la pirotècnia gallega durant els disset minuts d’actuació. La traca final, que ha retornat ben fort a la punta de la platja del Miracle, també ha emocionat els assistents. Des de 1973, Fuegos Artificiales Josman ha estat un “referent” en l’art de la pirotècnia gallega.

La pirotècnia Pibierzo, de Villaverde de la Abadía (Lleó) agafarà el relleu aquest dijous i divendres serà el torn de la primera companyia estrangera d’aquesta edició. Es tracta de la italiana Poleggi, de Canepina, qui ja va guanyar el concurs 2018. El certamen tancarà dissabte amb la francesa la Ciels en Fete.

Enguany, el pressupost d’aquesta edició és de 160.000 euros, dels quals 145.000 s’han destinat a les pirotècnies i 15.000 euros als drons, aproximadament. El jurat emetrà el seu veredicte el pròxim diumenge. Els guanyadors seran els encarregats del castell de focs de la festa major de Santa Tecla, amb un premi dotat amb 26.000 euros.

L’Ajuntament de Tarragona ha reforçat el protocol de neteja diària durant els dies del certamen. Per una banda, ha ampliat la zona de neteja, des de l’espai de llançament de la Punta del Miracle fins al servei de socorrisme de Creu Roja, el qual està al davant de la plataforma. D’altra banda, també ha augmentat els efectius. Per segon any consecutiu, l’equip compta amb personal de la Fundació Onada, que se suma a aquesta causa mediambiental.

PUBLICITAT