El preu del lloguer aixeca la veu dels tarragonins

PUBLICITAT

Aquest dimecres 17 de maig destaquem el preu del lloguer a Tarragona, la nit dels museus i la posada a punt del Nàstic pel partit a Vallecas.

Els lloguers a Tarragona

El preu del lloguer a Tarragona alerta també a molts ciutadans, que volen començar a mobilitzar-se com ja ho ha fet el primer sindicat de llogaters a l’estat nascut a Barcelona. De fet, segons ha apuntat també aquest dimecres el Diari de Tarragona, els lloguers a la ciutat s’han incrementat un 15,5%

Jaime Palomera, un dels portaveus d’aquest nou sindicat, ha reconegut que ha mantingut contacte amb la ciutat amb gent que s’ha interessat també a afegir-se o organitzar-se per lluitar contra els preus abusius. L’objectiu d’aquest sindicat és fer pressió a les administracions perquè regulin el preu del lloguer. Emmirallats en altres sindicats de països com Alemanya, Suècia o Portugal, que funcionen i que aconsegueixen rebaixes en el preu del lloguer entre d’altres.

Nit dels museus aquest cap de setmana

Tarragona participa un any més en la Nit dels Museus, que tindrà lloc aquest cap de setmana., enguany dedicat als Museus i històries controvertides. A la ciutat hi participaran fins a sis, el Caixaforum; Museu del Port; Museu Bíblic; Museu Diocesà; Museu d’Art Modern i Museu Nacional Arqueològic.

En aquesta Nit dels Museus es recuperaran dues històries que mostren que preservar el passat adquireix sentit i ens ajuden a comprendre d’on venim. Una és de Jaume Torné, un visitant del pretori que es va trobar amb una fotografia del seu pare en un espai que recorda el paper de la presó de Pilats en la repressió franquista. L’altra és de Mireia i Glòria Català, que porten a terme una recerca per recuperar l’obra del seu pare, el pintor Antoni Català Gomis.

Rayo vs Nàstic

Pel que fa als esports, el Nàstic de Tarragona tornarà a completar aquest dimecres un nou entrenament, el penúltim abans de posar rumb a Madrid, pel xoc d’aquest divendres contra el Rayo Vallecano. Els homes de Juan Merino necessiten puntuar com sigui, immersos en el descens i a falta de només quatre jornades per completar el campionat. La novetat d’aquest dimecres ha estat ja la incorporació als entrenaments de Madinda, un cop superades les molèsties.

Temps

Pel que fa al temps, temperatures de nou elevades que deixaran màximes de 24 graus i mínimes de 16. El sol predominarà al llarg del dia.

Apunt

En el marc del Tarraco Viva, aquest dijous al vespre tindrà lloc un enigma nocturn al Circ i al Pretori, sobre mòmies i romans. Un joc que permetrà conèixer les profunditats de l’Egipte romà a través de la seva història.

PUBLICITAT