#TarragonaDaily | Es podrà pagar amb targeta a tots els busos de l’EMT a partir de setembre

L’Empresa Municipal de Transports de Tarragona (EMT) ha iniciat aquesta setmana la primera fase de la implantació del sistema de pagament amb targeta a través de dispositius mòbils amb tecnologia contactless a bord dels autobusos municipals. Es tracta d’una etapa de proves que s’ha realitzat en quatre autobusos, i que s’allargarà durant l’estiu.

PUBLICITAT

L’objectiu és que al setembre d’aquest 2024 els usuaris puguin pagar el bitllet senzill amb targeta als 76 autobusos municipals. Es pretén millorar la velocitat comercial, reduint el temps d’embarcament i els pagaments. El servei, que va sortir a licitació a finals del 2023, s’ha adjudicat a CaixaBank per 132.000 euros. 

El jutjat de violència de Tarragona ha acordat presó provisional comunicada i sense fiança per a l’home detingut per la mort d’una dona de 84 anys al municipi a Salou. 

Segons ha informat el Tribunal de Justícia (TSJC), la causa s’investiga per un delicte d’homicidi i no consten procediments oberts de la víctima contra la seva parella. Els Mossos d’Esquadra van detenir a l’home de 86 anys al carrer Tortosa de Salou. Els agents van trobar el cos sense vida de la dona, amb signes de criminalitat. Diverses fonts properes assenyalen que tot va iniciar amb una discussió de parella.

En política, el grup municipal d’Esquerra demana millorar l’ús dissuasiu i accessible de l’ampliació de l’aparcament de Torroja en benefici del veïnat de la Part Alta. En el ple d’aquest divendres, ERC tornarà a presentar la moció, ja que es va aprovar durant el passat ple i encara no s’han executat els acords aprovats.

En aquesta mateixa moció, ERC, pretén regular la recent ampliació de l’aparcament amb zona taronja, de màxim un euro al dia, amb possible reducció als veïns de la zona (0,40 cèntims al dia). Segons la portaveu del grup municipal d’ERC, Maria Roig, aquest aparcament sempre està buit, amb una ocupació real del 18,94%. Demana aparcaments accessibles, bé de preu i ben connectats a peu, en bici i en bus.

L’Ajuntament de Tarragona procedirà, des d’avui dimarts 16 de juliol, al tancament de la zona de vianants entre les rambles que comprèn els carrers Sant Agustí, August, Comte de Rius i Joan Maragall i la plaça Mossèn Cinto Verdaguer, per tal de pacificar el trànsit i limitar així l’accés de vehicles a la zona. 

Una vegada instal·lats els elements que serviran per tancar la zona, únicament s’hi podrà accedir a fer la càrrega i descàrrega per Joan Maragall de 6 a 11 h; a més també hi podran entrar dels vehicles que hagin d’accedir al pàrquing 24 h de la xarxa sanitària Santa Tecla.

En esports, en futbol, el Nàstic ha anunciat un nou fitxatge. Es tracta d’Antonio Cortés “Antoñín”. El davanter arriba del Lugo després d’haver disputat 39 partits la temporada passada. Antoñín s’ha incorporat a la dinàmica d’entrenaments del Nàstic aquest mateix dimarts.

PUBLICITAT