#TarragonaDaily | S’ajorna l’adjudicació del contracte de la brossa, prevista per aquest divendres

L’Ajuntament de Tarragona ha retirat de l’orde del dia del ple d’aquest divendres l’adjudicació del contracte de la brossa a Urbaser. El govern municipal ha pres aquesta decisió després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi admès el recurs presentat per l’empresa Paprec, que havia quedat primera en el concurs públic. 

neteja_camera
PUBLICITAT

L’Ajuntament ha decidit ajornar aquesta adjudicació a l’espera de la resolució del TSJC, que encara no ha presentat formalment l’admissió del tràmit de la demanda presentada per Paprec. La consellera d’Hisenda i Serveis Centrals, Isabel Mascaró, ha assegurat que “tant pels serveis jurídics com per seguir un criteri de prudència, estan obligats a esperar que existeixi algun pronunciament per part del Tribunal Superior, que pot arribar a tardar dos o tres mesos”. A l’espera de la resolució del TSJC, el servei el continuarà oferint l’empresa FCC Medi Ambient.

Aquest matí han iniciat les obres de rehabilitació de els escales del Pretori situades a la plaça del Rei. La intervenció consisteix a reparar les lloses de formigó armat, tant les de l’accés inferior com les escales que donen accés a la terrassa superior. 

Així mateix, també s’aprofitarà per renovar l’enllumenat de la passera, millorar-ne l’estructura i adequar les baranes. Els treballs duraran uns quatre mesos i tindran un cost de gairebé 100.000€.

Aquest divendres, el consell plenari de l’Ajuntament de Tarragona aprovarà el Pla d’emergència en situació de sequera de la ciutat. Es tracta del document que recull, a nivell municipal, la planificació i gestió de l’aigua del municipi en els escenaris en què l’Agència  Catalana  de  l’Aigua  (ACA)  declari  la  situació  de  sequera – prealerta, alerta, excepcionalitat i emergència-,  per  tal  de  poder  establir  un  model  d’actuació  i  de  comportament  dels  serveis  municipals, que garanteixi tant la coordinació dels recursos necessaris, com l’actuació a fi de minimitzar els efectes posteriors de les situacions de sequera per assegurar el subministrament d’aigua a la població.

I per fer-ho, el Pla descriu i quantifica, per una banda tots  els  recursos  hídrics  disponibles  al  municipi; els consums  d’aigua  en  situació  de  normalitat; determina també les  mesures  a  aplicar  per  a  cada  escenari  de  sequera;  així  com, una avaluació i quantificació justificada dels impactes generats.

També en el plenari de demà es debatrà l’informe d’oposició a la segregació plantejada d’una part del terme municipal de Tarragona per agregar-lo al terme municipal d’Altafulla. L’alcalde, Rubén Viñuales ha manifestat que “el procediment és molt clar, les segregacions parcials només poden ser de caràcter voluntari. I en aquest cas, com que l’Ajuntament de Tarragona no hi està d’acord, no es pot tirar endavant”.

PUBLICITAT