L’alcalde Viñuales presenta a Santiago de Compostel·la la Nit del Patrimoni 

L’alcalde de Tarragona i president de la Comissió de Cultura del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya (GCPHE), Rubén Viñuales, ha articulat aquest dimarts a Santiago de Compostel·la els detalls de la setena edició de la Nit del Patrimoni. Els esdeveniments tindran lloc simultàniament a les 15 ciutats integrants dels Grup el pròxim 14 de setembre, constituint la millor representació de la singularitat dels monuments, les tradicions i l’art de cada ciutat participant.

PUBLICITAT

L’acte s’ha celebrat a A Casa das Máquinas i ha estat presidit per l’alcadesa de Santiago de Compostel·la. S’han pogut conèixer les característiques d’una edició especial (2024 és l’any del 30è aniversari del Grup) d’un esdeveniment de gran rellevància per al conjunt de les ciutats Patrimonis de la Humanitat. Aquestes són: Alcalá de Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa, Mèrida, Salamanca, San Cristóbal, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Toledo, Úbeda i Tarragona, amb el Mapping Tarrago, una experiència immersiva que interactua amb la maqueta de Tàrraco i l’antiga volta romana. 

A més, Viñuales, ha recordat que el dissabte 14 de setembre s’exhibiran simultàniament les 15 peces dels corògrafs convidats en el Festival Escena Patrimoni, que segons l’alcalde “la programació atorgarà gran protagonisme a la creació femenina amb set creacions ideades per coreògrafes”. 

PUBLICITAT