“Els nens i nenes no estan hipermedicats”

PUBLICITAT

Augmenten el nombre de diagnòstics de Trastorn de dèficit d’Atenció i Hiperactivitat i Tarragona. Els menors diagnosticats de la regió sanitària de Tarragona han passat de 723 casos L’any 2010 a 1040 casos el 2016.

Un augment significatiu, però que no implica que hi hagi més menors amb aquesta malaltia, sinó que ara hi ha més mitjans per diagnosticar-la. D’entre els menors diagnosticats, no tots prenen medicació, i des de. CSMIJ expliquen que el fàrmac el que fa és augmentar el nivell de dopamina, però que només se subministra en els casos imprescindibles. Ens ho explica Adela Massana, psiquiàtrica i coordinadora de Centre de Salut Mental Infanto Juvenil.

El TDAH és un trastorn que es deu a la immaduresa del sistema nerviós que causa manca de concentració en tasques poc motivadores. A causa dels seus símptomes, com millor s’adapti l’entorn al jove, menys medicació serà necessari.

Els consells dels experts doncs, són intentar detectar els símptomes aviat, buscar l’ajuda de psicòlegs i pedagogs i intentar adaptar l’entorn a les necessitats cognitives dels menors.

PUBLICITAT