#TarragonaDaily | Figa Flawas i Mushka actuaran per Santa Tecla

Comencem parlant de Santa Tecla, perquè Figa Flawas i Mushka seran els concerts de la Festa Major. Serà el dissabte 21 de setembre a la nit, al Parc Francolí. Després de l’anunci de les actuacions previstes a l’Anella Mediterrània el primer cap de setmana de festa major amb Estopa i el Pot Petit, ara s’anuncia aquesta destacada proposta de caràcter gratuït al Parc Francolí per al segon dissabte de festa, un dels dies tradicionalment més multitudinaris, ja que el mateix 21 de setembre se celebra la Baixada de l’Àliga. 

PUBLICITAT

La consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos, ha volgut posar èmfasi en la importància de dur a terme un concert d’aquesta magnitud “perquè son dos dels grups més destacats del moment i omplen tots els espais on actuen” i a més “complementem l’ampli ventall d’estils que oferirem aquesta Santa Tecla, amb la resta de concerts que ja hem anunciat i anunciarem properament” i ha afegit, “responem a un públic fidel a aquesta música, tal i com ens va demostrar l’any passat, amb The Tyets”. Així mateix Ramos ha manifestat que “la nit del 21 de setembre es podrà gaudir d’una multitud d’activitats per a tots els públics, i a diferents espais de la ciutat”.

Els militants d’Esquerra Republicana de Catalunya decideixen a les urnes si votar a favor o en contra al preacord assolit per ERC i PSC per investir Salvador Illa com a nou president de la Generalitat.

De moment la jornada es viu amb normalitat a la seu d’ERC al Carrer Reial i ja han votat més de 3400 persones i on pràcticament tots els militants han exercit el seu dret a vot de forma telemàtica. Només unes poques persones s’han personat a fer el vot de forma presencial i de manera simbòlica.

A Tarragona, destaca el pronunciament de l’exalcalde Pau Ricomà, que va expressar a través de la xarxa social “X” que votaria en contra del preacord i titllava el PSC de “no ser el PSC dels anys vuitanta.”

Per la seva banda, qui també votarà en contra a la investidura de Salvador Illa és l’exregidor d’urbanisme de l’Ajuntament de Tarragona, Xavi Puig, que també expressava a través de la xarxa social els motius principals.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha obligat a les empreses del polígon petroquímic de Tarragona que treballen amb gransa de plàstic (pèl·lets), eminentment de polipropilè i polietilè a aplicar, en un termini màxim de sis mesos, mesures de prevenció per evitar la contaminació de rius i platges.

Ho han fet després de l’expedient de responsabilitat ambiental que van obrir el passat novembre arran de la sol·licitud presentada per Surfrider Foundation Europe. L’entitat va denunciar la presència de pèl·lets a la sorra i a l’aigua de la xarxa hidrogràfica de la conca del Francolí i de diverses platges de la demarcació. L’expedient estableix un vincle causal entre la contaminació i l’activitat d’una desena d’empreses. 

Fitxatge sorpresa del Nàstic de Tarragona que ha anunciat el retorn de Nil Jiménez com a nova incorporació per aquesta temporada a les ordres de Dani Vidal. El carriler de Malgrat de Mar arriba lliure procedent de la Ponferradina, després de disputar 26 partits oficials amb el conjunt gallec i on també va disputar el play-off d’ascens a Segona Divisió davant el Còrdova.

PUBLICITAT