La militància d’ERC avala l’acord amb el PSC per a investir Salvador Illa amb el 53,5% dels vots

La militància d’ERC ha avalat l’acord amb el PSC per a investir Salvador Illa amb el 53,5% dels vots. Concretament, 3.397 afiliats han votat a favor del pacte, mentre que 2.847 (un 44,8%) l’han rebutjat. 105 militants han votat en blanc a la consulta, que ha tingut una participació molt elevada: hi han votat el 77% dels 8.226 que tenien dret a vot, un total de 6.349 persones. La militància ha pogut participar a la consulta de manera telemàtica des de les 10 del matí i fins a les 7 de la tarda.

PUBLICITAT

A Tarragona la jornada s’ha dut a terme amb normalitat i, sobretot, tranquil·litat a la seu d’Esquerra, ja que la majoria de la militància ha decidit votar de manera telemàtica. Tot i no saber-se els resultats territorials, a la ciutat destaca el pronunciament de l’exalcalde Pau Ricomà, que va expressar a través de la xarxa social “X” que votaria en contra del preacord i titllava el PSC de “no ser el PSC dels anys vuitanta.” També ha votat ‘no’ l’actual portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Maria Roig. Ha argumentat via la xarxa “X” que no creu en aquest PSC “i menys encara en Salvador Illa”. Ha afegit que els acords als quals s’han arribat són “incerts a un preu massa alt”.

Amb el ‘sí’ de la militància d’Esquerra i l’acord amb els Comuns, Salvador Illa ja té el suports necessaris per ser investit com a president de la Generalitat. El ple d’investidura podria tenir lloc el pròxim dimecres, 7 d’agost. Una de les incerteses al voltant de la investidura és si Puigdemont serà present a Parlament, després d’afirmar reiteradament que vol assistir al ple. Tot plegat, a risc de ser detingut un cop entri a Catalunya. De fet, la detenció o no de Puigdemont podria marcar els passos els pròxims dies. Si Puigdemont fos detingut, seria decisió del president del Parlament, Josep Rull, ajornar o suspendre el ple d’investidura.

PUBLICITAT