#TarragonaDaily | El Centre de Recollida i Acollida d’Animals aposta per un canvi de perspectiva

El Centre de Recollida i Acollida d’Animals (CRAAMT) aposta per un canvi de perspectiva amb la finalitat que els gossos estiguin el menys temps possible al refugi, prioritzant aquest fet per davant de fer millores a l’espai. 

PUBLICITAT

La consellera de Benestar Animal, Sandra Ramos, ha assegurat que un dels temes que més els preocupa és l’abandonament dels gossos a l’estiu. Des del CRAAMT, suposa una càrrega extra, ja que cada dia reben avisos i hi ha recollides de gossos. Per millorar la situació, Ramos, ha destacat la necessitat de crear xarxes socials pel CRAAMT i fer una difusió ràpida perquè els gossos puguin tenir una família. Una tasca que es farà en col·laboració amb l’Associació Revolución Pata.

A banda d’aquest canvi de perspectiva del CRAAMT i les millores que es volen fer a favor del benestar dels animals, l’Ajuntament continua apostant per les platges per a gossos. Es manté l’espai a la platja del Miracle, i com a novetat, s’afegeix la platja Llarga. 

L’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona ha inaugurat la nova sala d’espera d’Urgències, situada a la planta baixa del nou edifici pont (o edifici J) del Parc Sanitari Joan XXIII.

Aquest nou espai, que entra en funcionament aquest dimecres 7 d’agost, millora el confort dels pacients i els seus acompanyants i representa una ampliació significativa de la superfície disponible respecte a l’anterior. A més de la sala d’espera, el nou espai incorpora una tercera consulta de triatge i noves zones d’admissions per als usuaris que arriben a peu, amb ambulància o vehicle particular.

Un equip d’investigadors de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) ha aplicat una nova tècnica automatitzada que permet detectar components tòxics de forma més ràpida i eficient que amb els sistemes actuals. Els resultats d’aquesta recerca s’han publicat a la revista Marine Drugs.

El canvi climàtic i la globalització han afavorit la proliferació de microalgues tòxiques i també l’arribada d’espècies invasores com el peix globus. Aquest és molt apreciat a la gastronomia oriental, però el seu consum pot esdevenir mortal. Recentment, s’han detectat al Mediterrani individus de diferents espècies de peix globus altament tòxiques, fent imprescindible l’ús de tècniques que permetin una detecció ràpida de la presència d’aquestes toxines del medi marí.

Aquesta setmana han començat les activitats de lleure becades per a 800 infants i joves en situació de vulnerabilitat a les comarques de Tarragona. La Fundació Pere Tarrés promou casals i colònies becats i també diferents activitats socioeducatives adreçades a famílies amb dificultats socials fins a final d’agost.

Un apunt en esports, en futbol, el Nàstic disputa aquest vespre un nou partit amistós al Nou Estadi. En aquest cas, els grana s’enfrontaran al Real Saragossa, a partir de les 20:30h. Els socis poden accedir al partit tant amb el carnet de la temporada passada o amb el carnet per la temporada 2024-2025. 

PUBLICITAT