#TarragonaDaily | 9a edició de la Travessia Tarraco Aigües Obertes

La 9a edició de la travessia Tàrraco Aigües Obertes es durà a terme el proper diumenge 1 de setembre, amb un recorregut per 6 platges: la Llarga, els Capellans, la Savinosa, l’Arrabassada i el Miracle. Aquestes completen un entorn natural de gran valor i amb un caràcter històric lligat a l’antiga Tàrraco.

platja miracle
PUBLICITAT

La jornada comptarà amb dos altres circuits, per tal de fer accessible l’experiència al major nombre de persones. Un dels recorreguts serà dins de la Platja del Miracle per tal d’aproximar la natació als més petits (Travessia KIDS), amb un recorregut de 800 metres. L’altra, des de la Platja de l’Arrabassada, amb un recorregut de 2000 metres amb un caire més popular. Els tres recorreguts estaran supervisats amb embarcacions de motor i kayaks i estan obertes a nedadores federats i ni federats.

L’Ajuntament de Tarragona ha assignat l’execució de les obres associades al projecte de restauració i consolidació d’un tram de l’aqüeducte romà del Camp de Mart a l’empresa RECOP Restauracions Arquitectòniques SL. La durada prevista dels treballs a la zona és de 8 setmanes i el valor del contracte és de 40.000€.

Els treballs a realitzar consisteixen en la consolidació de la base d’aquest tram de l’aqüeducte i la muralla. Per tal de fer-ho possible, es retiraran els afegits moderns que puguin malmetre la imatge i lectura de l’aqüeducte, s’eliminaran les restes de plantes i arrels i se segellaran les esquerdes. A més, està previst estudiar les patologies que presenta, així com la senyalització i la valoració del monument.

El grup municipal d’ERC tira endavant un sorteig entre entitats sense ànim de lucre de la ciutat perquè puguin gaudir de la Diada Castellera de Sant Magí des del balcó de l’Antic Ajuntament. Els guanyadors podran assistir com a acompanyants dels consellers.La iniciativa es tira endavant després que el govern municipal hagi optat per no obrir els balcons a la ciutadania. Des d’Esquerra, afirmen que continuaran reclamant perquè els balcons s’obrin per Santa Tecla. 

Aquestes notícies les donem en un dia on Catalunya ha tingut dos protagonistes destacats: Carles Puigdemont i Salvador Illa. El primer, reapareixia després de quasi 7 anys a l’exili aquest matí a Barcelona, coincidint amb el debat d’investidura d’Illa, en el qual volia ser present. Tot plegat, arriscant-se a ser detingut. Finalment, després de dirigir-se a la militància, Puigdemont ha desaparegut i és buscat pels cossos policials, mentre al Parlament s’ha celebrat el ple d’investidura de Salvador Illa com a president de Catalunya amb total normalitat. 

Acabem parlant d’esports. El Nàstic va caure ahir per la mínima contra el Saragossa, un rival d’una divisió superior. Va ser el segon partit de pretemporada al Nou Estadi i hi van assistir 4.000 espectadors. Dissabte, també al Nou Estadi, a les 20h, els granes rebran al Huesca en el que serà la 15a edició del Trofeu Ciutat de Tarragona. Com és habitual, abans del partit es farà la presentació de la plantilla per la temporada 2024-2025. 

PUBLICITAT