Primer niu de tortugues caretta caretta que nidifica a la platja de la Savinosa 

La platja de La Savinosa de Tarragona s’ha convertit en el punt del litoral de Tarragona més protegit, ja que s’hi ha trobat el primer niu de tortugues caretta caretta de la costa catalana d’aquesta temporada. El niu té 114 ous, però, seguint el protocol d’actuació, 24 han estat traslladats a les instal·lacions de la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM). A la Savinosa voluntaris custodien el niu a l’espera del naixement de les tortugues que està previst entre finals d’agost i principis de setembre.

PUBLICITAT

La temporada de cries d’aquestes tortugues arranca a principis del mes de juny i es prolonga fins a finals d’octubre. No són una espècie autòctona del Mediterrani occidental, però des de fa uns 15 anys, han començat a nidificar a les costes catalanes a causa del canvi climàtic. Segons l’oceanògrafa de l’Àrea d’Investigació i Conservació del CRAM, Sílvia Giralt, la temperatura de l’aigua és un factor molt important. 

A més, Giralt, assegura que l’espècie s’està adaptant bé buscant platges més fredes, amb l’objectiu que neixin mascles i femelles per assegurar-se la supervivència de l’espècie. Per garantir la viabilitat de la cria de les tortugues, aquest any s’han introduït millores en el protocol quan es localitza un niu, així com, millores en les mostres científiques i veterinàries.

PUBLICITAT