#TarragonaDaily | Berni Álvarez, nou conseller d’Esports de la Generalitat

Berni Álvarez, fins ara conseller d’Esports i Turisme Esportiu a l’Ajuntament de Tarragona, ha pres possessió aquest matí com a conseller d’Esports de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’una conselleria de nova creació que ha impulsat el recent investit president de la Generalitat, Salvador Illa. La notícia es feia pública aquest diumenge. El mateix Álvarez, a través de la xarxa X, va expressar que és un “gran honor i una responsabilitat” ser el pròxim conseller d’Esports de la Generalitat i va agraïr Salvador Illa per la confiança i l’aposta de crear una conselleria d’Esports pròpia. 

PUBLICITAT

Berni Álvarez porta com a conseller a l’Ajuntament de Tarragona des del 2019 i el 2021 es va afiliar al PSC. Després de 4 anys a l’oposició, amb l’entrada del PSC al govern municipal actual, es va convertir en el responsable d’Esports, Turisme Esportiu, Salut i Educació. Previ a la seva trajectòria política, Álvarez va ser jugador de bàsquet professional durant 21 anys en diversos equips de la lliga ACB i també va ser entrenador al Club Bàsquet Tarragona durant més de 10 temporades. 

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dilluns una dona de 30 anys com a presumpta autora dels delictes de furt i estafa. El cas es va obrir a finals de juliol quan els agents van detectar que una dona havia venut un seguit de joies amb inscripcions que no corresponien amb les seves inicials. Els investigadors van poder localitzar els familiars del propietari, que van manifestar que desconeixien els fets. Els Mossos van esbrinar que la dona treballava des de feia sis mesos en un bar de Tarragona i que allà va conèixer un home de 90 anys, de qui es va guanyar la confiança ajudant-lo en tasques domèstiques, ja que la víctima patia un elevat grau de discapacitat física. Un cop va establir una relació d’amistat, la detinguda va aprofitar que era a casa de l’home per robar-li joies i fer reintegraments en caixers. Els Mossos d’Esquadra van poder recuperar part del botí, que ha estat retornat al seu propietari. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Parlem de castells. El 3de9 amb folre de la Jove de Tarragona d’aquest diumenge a la tarda a Llorenç del Penedès ha estat l’únic castell de 9 d’aquest cap de setmana de desconnexió després del Firagost de Valls, i abans de les grans cites de la segona quinzena del mes. Precisament a la diada de Llorenç del Penedès, va haver de ser suspesa després de la caiguda dels Nens del Vendrell, per manca d’ambulàncies. La resta de colles tarragonines no han actuat aquest cap de setmana, però es trobaran conjuntament a plaça de les Cols el pròxim 19 d’agost a la diada de Sant Magí. 

I em quedo amb Sant Magí, perquè cal que repassem l’agenda amb les activitats d’aquesta tarda de La Imaginada. A les 18h debat “Anar a contracorrent a través del llenguatge i la comunicació”, alhora que a l’Espai Muralla, es fa un tastet de vins. També es du a terme un mercadet d’artesania i art, amb productes, il·lustradors, dissenyadors i bijuteries d’elaboració pròpia. A les 18:30 taller de dj que acabarà amb una sessió a les 21:30h a l’Espai Cabaret, seguida, a les 22:30 de l’imagina Flamenc a càrrec del bailaor tarragoní Jesús Blanco. 

PUBLICITAT