#TarragonaDaily | Mario Soler torna a l’Ajuntament de Tarragona

Mario Soler torna a l’Ajuntament de Tarragona i substituirà a Berni Álvarez com a conseller d’Esports, després que aquest hagi estat escollit com a nou conseller d’Esports de la Generalitat. Serà la segona etapa de Soler a l’Ajuntament, que ja va formar part del grup socialista, a l’oposició, durant el mandat de Pau Ricomà (ERC) entre 2019 i 2023. En aquella ocasió, va ocupar el lloc número 6 de la llista, el que abans havia estat de la seva mare. Tot i entrar de nou a l’Ajuntament, Mario Soler mantindrà la seva condició de senador i, per tant, compaginarà els dos càrrecs.

PUBLICITAT

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes, de 25 i 29 anys, com a presumptes autors d’un robatori a l’interior d’un vehicle. Els fets es van produir la matinada de dissabte. Aquella nit, a la zona, s’havien produït diversos robatoris a vehicles. Les víctimes van descriure els autors com a dos joves “de característiques semblants” als detinguts. Els dos homes van ser localitzats en una parada de bus per agents de paisà. Tot i que van intentar fugir, la policia els va aturar, identificar i escorcollar. A les motxilles portaven tres telèfons mòbils, una targeta bancària d’un tercer, auriculars sense fil, dos rellotges, 75 euros en metàl·lics i altres objectes possiblement sostrets.

Els treballadors de Mas d’Enric, al Catllar (Tarragonès), s’han concentrat aquest dimarts a les portes del centre penitenciari per recordar la Núria, la cuinera assassinada a mans d’un reclús el passat 13 de març. Cinc mesos després, una cinquantena de persones s’han organitzat per llegir un manifest de record a la companya. a plantilla també ha aprofitat l’acte per exigir més seguretat al nou Govern per acabar amb les agressions que pateixen per part dels interns i que estan lluny de desaparèixer, segons han afirmat.

El grup municipal d’Esquerra assenyala que la reserva d’espai públic a les platges és un tema preocupant a la ciutat de Tarragona. Destaquen les males praxis ciutadanes d’aquelles persones que arriben a primera hora del matí o bé tenen apartaments llogats a prop de les platges i deixen les tovalloles i els paraigües en espais que són de tothom. Demanen al govern municipal que les ordenances de convivència es modifiquin per regular aquesta ocupació de l’espai públic. 

En cultura, Romà Solé ha estat escollir com a perpetuador de Santa Tecla. Solé ha dedicat la seva carrera a treballar en temes de discapacitat, i en el cas concret de Santa Tecla, a fer la festa inclusiva. El 1991, des del Servei Municipal de la Discapacitat va iniciar el camp de treball internacional “Festa per a Tothom” durant les festes. Actualment forma part de la Colla de la Geganta Frida, una figura festiva inclusiva. Molt merescut!

En esports, Els 35 àrbitres de la Lliga ACB prepararan la temporada a Tarragona. Del 5 al 8 de setembre, els col·legiats romandran al Palau d’Esports Catalunya on també xiularan partits amistosos per la posada a punt de temporada.

PUBLICITAT