#TarragonaDaily | Arriben els actes més destacats de Sant Magí

Iniciem l’últim cap de setmana de Sant Magí 2024, amb quatre jornades plenes d’activitats. Avui al vespre, a les 20h al parc Francolí, aterra el Jordi’s Festival, una nova proposta musical que portarà Lírico en la Casa. I per acabar el dia, a les 23 h a la plaça del Rei, hi haurà la revetlla Matalassera de Sant Magí amb La Prole Brand. 

PUBLICITAT

Demà també tindrem revetlla, però en aquest cas l’organitza la Colla Jove, amb el Dj Dbroma i Dj Pelacanyes. 

Diumenge, vigília de Sant Magí a les 19h, arribarà l’aigua de la Brugaganya, amb els portants tarragonins i la Societat Sant Antoni de Valls, que pujaran fins al portal del Carro acompanyats del seguici festiu. També tindrà lloc, a la nit, la segona edició de la revetlla il·luminada. Us he fet un petit tastet d’algunes de les activitats del cap de setmana, però us recomano molt i molt consultar el programa complet perquè els actes de festa major són infinits!

Continuem parlant de cultura popular perquè ahir vam viure les últimes actuacions castelleres de les colles tarragonines prèvies a la gran diada de Sant Magí del dilluns vinent.  La Colla Jove va celebrar les festes de Sant Roc al carrer Cós del Bou amb una actuació centrada en castells de la gamma alta de 8. Van completar el 2de8 folrat, el 4de8 amb pilar després d’un intent desmunta i el 5de8. A més, van aixecar un pilar de 7 amb folre. Per la seva banda, la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau va repetir la seva millor actuació de l’any al Cós del Bou, completant els castells de 3de8 i 4de8, així com un 5de7. Els Xiquets de Tarragona van actuar al barri de Ferran, on van estrenar amb èxit el 7de8, un castell que amplia la seva gamma de construccions. Tot i que van desmuntar el 5de8, van desmuntar el 3de8 i el 4de8.

El niu de tortuga careta de la platja de la Savinosa encara la seva recta final abans de la seva eclosió, prevista per a finals d’aquest mes. Per aquest motiu, i per tal de poder iniciar els protocols d’emergència un cop arribi el moment, a partir del pròxim dimarts 20 d’agost s’obriran els torns per a la custodia del niu per part de voluntariat durant els 24 hores del dia. Fins ara, la seixantena de voluntaris que s’han inscrit per tal de custodiar el niu de la Savinosa ho han fet en torns de tres hores en horari de 9 a 21 h. A partir del pròxim dimarts s’amplia aquest horari a tota la jornada inclosa la nit, no només per vigilar el niu sinó també per tal de poder detectar un naixement avançat, si fos el cas.

El Partit Popular demana que es reforci el servei de neteja durant les Festes de Sant Magí. El grup municipal de Tarragona reclama al govern que organitzi i ampliï un servei especial per evitar que durant les diades festives, la ciutat estigui bruta i deixada, tal i com afimern que ja va passar l’any passat.  

La portaveu del grup municipal, Maria Mercè Martorell, ha explicat que la ciutat fa anys que està molt bruta, i que amb motiu de les celebracions, encara s’acumula més i mostra una sensació d’abandonament de la ciutat als tarragonins i els que venen a visitar Tarragona. A més, Martorell, ha afegit que aquesta situació també ha passat recentment amb el Nomad. Per aquest motiu, la consellera popular ha demanat un reforç de la neteja per no veure agreujada la situació de brutícia que pateix el municipi.

PUBLICITAT