#TarragonaDaily | Final de Sant Magí amb 140 actes i èxit de participació

Sant Magí 2024 tanca amb gran èxit de participació en tots els seus actes. Ahir, la diada castellera amb la millor actuació de la temporada per part de les quatre colles locals així com la Professó de Sant Magí posaven punt final a deu dies de festa farcits amb prop de 140 actes.

PUBLICITAT

La consellera de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos, s’ha mostrat “satisfeta d’aquest Sant Magí en què s’han ampliat els espais repartits per diferents zones de la ciutat com ara el Parc de la Ciutat i el Parc Francolí, totes amb molt d’èxit de participació”. Per la seva banda, l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales ha valorat les festes de Sant Magí i l’orgull de ciutat que es viu durant aquests deu dies de festa major. 

Aquest Sant Magí també ha suposat la consolidació de la Revetlla Il·luminada que va oferir de nou la possibilitat de ballar amb els quatre elements típics d’aquesta festa com són el Càntir, la Síndria, el Carro i la Petxina Pelegrina, això sí, sense l’ús d’aigua, per tal de conscienciar de la importància de l’ús responsable de l’aigua.

Com ja he dit, ahir, en la diada castellera de Sant Magí, les quatre colles de la ciutat van signar la seva millor actuació de la temporada. Repassem el més destacat de la diada començant per la Jove, que va descarregar primera gamma extra de l’any, en forma de 2de9fm. També era el primer de la història que descarregaven a la plaça de les Cols. Els Xiquets de Tarragona, va aconseguir el seu objectiu i va descarregar la tripleta màgica: el 4d9f, el 3d9f i el 5d8. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van optar per la clàssica de 8 i finalment, els Xiquets del Serrallo van descarregar el 5d7, el 2d7 i un 4d7 amb moltíssima èpica. 

Havent posat el punt i final a Sant Magí, Tarragona ja pensa en les festes de Santa Tecla. Enguany, un dels actes destacats, la Cucafera Baixa, arriba a la seva 10a edició. Per commemmorar l’aniversari, A més, el Mercat Central de Tarragona acollirà del 2 al 13 de setembre una exposició amb els cartells de les 10 edicions de La Cucafera Baixa i la presència de la Cucafera Petita. Abans de la festa grossa, el dissabte 14 de setembre, el dia 7 es farà un vermut a la plaça Verdaguer. Des d’aquí, felicitats a la Cucafera per aquest 10è aniversari de La Cucafera Baixa i per molts més!

Catalunya registra durant el primer semestre de l’any 104.368 accidents de treball el que suposa una discreta reducció del 0,48% respecte del mateix període de l’any passat. A Tarragona s’ha patit un increment d’aquests accidents del 600%, passant de registrar 1 accident de treball mortal dins de la jornada durant el primer semestre del 2023, als 7 ocorreguts el 2024.

PUBLICITAT