L’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona (EMATSA) ha reduït, durant el 2023, la petjada de carboni global en un 3,8%, respecte a l’any anterior, i les emissions derivades de la seva activitat pròpia han baixat un 10,3%.
Segons el càlcul que realitza Ematsa, verificat per la certificadora ICDQ, i que inclou les emissions directes i indirectes pel consum d’energia elèctrica generades per l’activitat de la companyia i altres emissions indirectes, l’any passat es van emetre l’equivalent a 79 g de CO2 per m3 d’aigua facturada, això suposa un total de 2.609 tones de CO2 equivalents i que es corresponen a una rebaixa del 3,8% respecte al 2022. Pel que fa a les emissions directes, destaca la reducció del consum de combustibles fòssils que ha disminuït un 15% respecte l’any anterior, el principal motiu es troba en la substitució progressiva de vehicles de combustibles fòssils per elèctrics i híbrids. També s’han reduït en un 14,4% les emissions del procés de depuració gràcies a les mesures d’eficiència energètica implantades a les estacions de depuració d’aigua residual.
El president d’Ematsa, Rubén Viñuales, ha valorat de manera positiva les dades i ha afirmat que “estem satisfets amb els resultats obtinguts durant el 2023. La reducció significativa de les emissions directes i la disminució global de la nostra petjada de carboni són un testimoni del compromís continu d’Ematsa amb la sostenibilitat i la reducció de l’impacte ambiental de la seva activitat”.