El segon dia del FITT va tocar el vessant més professional

El FITT – Noves Dramatúrgies també té una part dedicada als perfils professionals de les arts escèniques. Liderat pel Pau Ferran, el festival convida a programadors de tot el món per venir a la ciutat a conèixer noves propostes i, si els encaixa, contractar els espectacles. 

PUBLICITAT

El matí del dijous va començar amb un esmorzar al Teatret del Serallo del Port de Tarragona. Després, als Jardins Camp de Mart, es va seguir amb les funcions de “Lost Dog”, mentre s’hi va sumar a la programació la “Oveja Perdida” de Brai Kobla i de la companyia Chamán Producciones al Teatre El Magatzem. A la tarda, es va inaugurar el nou espai que ocupa l’11a edició del FITT: el Refugi 1 del Moll de Costa amb un 97% d’ocupació i de la mà de l’actuació “Bürstner’s Club”, els guanyadors del Premi de les Arts Escèniques Valencianes al millor espectacle de circ 2022.

Per acabar el dia, al Palau de Congressos, es va dur a terme “Altsasu”, la coneguda obra de teatre que ha patit la cancel·lació i la pressió mediàtica per part de la ultradreta. Alhora, es va representar “Llordes”, amb les tarragonines Gemma Polo i Glòria Ribera, que van fer la primera de les dues funcions que oferiran durant el festival al Morell. Un municipi que per primera vegada s’afegeix al FITT i que consolida l’aposta de l’any anterior de l’Ajuntament de la Canonja.

PUBLICITAT