Junts reclama el compliment dels acords per a la requalificació de la Processó del Sant Enterrament de Tarragona com a Festa Patrimoni d’Interès Nacional

El conseller portaveu de Junts per Catalunya, Jordi Sendra, ha adreçat formalment un escrit a l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, on demana el compliment dels acords aprovats en el Consell Plenari del passat 19 d’abril de 2024. En aquesta sessió, es va aprovar per unanimitat la moció presentada pel grup municipal de Junts per Catalunya, en què el consistori es comprometia a sol·licitar formalment al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya la requalificació de la Processó del Sant Enterrament de Tarragona com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional.

PUBLICITAT

Sendra subratlla la importància d’aquesta requalificació per tal de corregir l’error històric i la discriminació que es va produir l’any 2010, quan la Processó del Sant Enterrament va ser rebaixada a la categoria “d’element” en lloc de mantenir el seu reconeixement com a “festa”. Sendra també ha assenyalat que, fins a la data d’avui, no hi ha constància que s’hagin realitzat les gestions pertinents. 

Junts per Catalunya espera una resposta ràpida per part de l’alcalde de Tarragona i confia que es prenguin les accions necessàries per preservar el patrimoni cultural de la ciutat.

PUBLICITAT