Els bombers esperen donar per controlat aquest dissabte l’incendi de Cabacés

Els bombers esperen poder anunciar aquest mateix matí que s’ha assolit la fase de control de l’incendi que amenaçava la serra de Montsant i que ha cremat entre 107 i 110 hectàrees. El cos va donar-lo per estabilitzat la passada tarda. Després de la preocupació que va causar l’evolució del foc el dijous a la tarda, esperonat per un fort vent de mestral, els equips d’extinció van poder aprofitar el canvi de condicions meteorològiques durant la matinada de divendres per aconseguir l’objectiu marcat ahir.

Foto: Bombers
PUBLICITAT

Durant aquesta nit, un centenar d’efectius i una vintena de dotacions dels bombers han continuat repassant el perímetre del foc. No hi ha hagut activitat de l’incendi, cap represa, i avui treballaran per acabar de tancar tot el perímetre amb línia d’aigua

L’alcalde de Cabacés, Jaume Pujals, ha reclamat “mesures estructurals” per mitigar la sequera que pateix la comarca del Priorat. Ela Agents Rurals reiteren que segueixen centrant les investigacions sobre la xarxa elèctrica com a responsable de l’origen del foc. 

Ahir al migdia els Bombers van donar controlat per l’incendi de Porrera, al Priorat. Segons els càlculs dels Agents Rurals, ha afectat una superfície de 14,20 hectàrees.

PUBLICITAT