L’alcalde i el perpetuador, Romà Solé, donen el tret de sortida a les festes de Santa Tecla

Després dels onze morters i la primera tronada, Tarragona ja respira Santa Tecla per tots els racons. Aquest divendres a la tarda va tenir lloc La Crida en la qual, com mana el costum, l’alcalde, Rubén Viñuales, va convidar la ciutadania a participar de la festa gran de la ciutat.

Foto: Joan Carles Borrachero
PUBLICITAT

Abans, la plaça de la Font va ser l’escenari dels homenatges al Perpetuador i les Tecleres i els Teclers d’Honor. Van anar pujant a l’escenari totes aquelles persones, membres de diferents entitats, que enguany celebren 25 anys com a destacats referents del món casteller, protagonistes dels Balls Parlats, portants de les bèsties i gegants i molts d’altres.

Seguidament, va ser el torn d’homenatjar, aplaudir i presentar el Perpetuador d’aquesta Santa Tecla 2024, que enguany ha recaigut en la figura de Romà Solé. Aquest reconeixement es dona a una persona que, dins la Festa, simbolitza la història viva, el llegat patrimonial i més sentit de la Seqüència Ritual i un gran esperit tecler. Tot i que va néixer a Lleida, des de ben petit va venir a viure a Tarragona. És llicenciat en Filosofia i diplomat en Antropologia. Ha dedicat la seva carrera a treballar en temes de discapacitat durant molts anys a diversos llocs, però també a l’Ajuntament de Tarragona.

Solé va fer un discurs contundent, o no va voler oblidar-se de totes les entitats amb qui ha estat treballant al llarg dels anys i va apuntar idees tan profundes que de ben segur van servit per fer reflexionar a molts dels assistents i espectadors. “La discapacitat no és un fet que només afecta la persona o la seva família, sinó que és inherent a la vida i a la societat” va manifestar el perpetuador. “Creiem, a més, en la interacció més enllà de la integració; la inclusió com un fet bidireccional i sobretot, un pas més en el llarg camí des de l’ostracisme fins a la plena ciutadania”.

En acabar, l’Esbart Santa Tecla va oferir un ball d’Homenatge als protagonistes i seguidament, des del balcó de l’Ajuntament, es va fer el Toc de Crida a càrrec de la Cobla de Ministrers del Consell Municipal i posterior Tronada. Finalment, l’alcalde i el Perpetuador van calar foc a la metxa que des del balcó va encendre els Onze Morters de Santa Tecla i la primera tronada de la Pirotècnia Poleggi de Canepina amb els paperets que van inundar la plaça. 

PUBLICITAT