#ComHoVeus? #4 | Nàstic – SD Tarazona (1-0)

El Nàstic supera el Tarazona per 1 gol a 0 gràcies amb un gol de cap de Pablo Fernández. Una victòria amb caliu especial per homenatjar Santi Coch al Nou Estadi Costa Daurada i que els mateixos jugadors van homenatjar en la celebració del gol. Carles Cortés i Antoni Pinilla debaten sobre les llegendes del club, la importància de reconeixer-les i l’estructura de club.

PUBLICITAT

El minut a minut del Com Ho Veus?

Carles Cortés (0:20): “No puc fer una altra cosa que unir-me a les peticions de l’Òscar de los Ríos i l’Enric Pujol que la Ciutat Esportiva del Nàstic sigui batejada amb el nom de Santi Coch. Va rebre el merescut homenatge de tenir una de les portes del Nou Estadi, però per tot allò que representava que la Ciutat Esportiva tingui el seu nom segurament també és de justícia. No diré res que no s’hagi dit, escrit i comentat del Santi. Era una tio pròxim, un tio sincer, un tio que anava de cara, un tio que et deia les coses com les sentia. I això no ho fa tothom. I sobretot era un tio del Nàstic. Una institució.”

Carles Cortés (1:20): “Moltes vegades he tingut la sensació que al Nàstic no hem sapigut ser generosos amb els nostres mites. El cas del Santi o del Valero són excepcionals (jugador amb més partits i jugador amb més gols) i els seus reconeixements no eren merescuts, eren necessaris. Eren obligatoris.”

Carles Cortés (1:40): “Però no poden quedar aquí, perquè a la història del Nàstic hi ha persones han fet créixer el Nàstic i de quina manera. No sabem reconeixe’ls, marxen i queden en l’oblit de la institució. No hem estat capaços de tenir una galeria d’il·lustres. Que no n’hem de tenir 3.000 eh, que és una cosa més fàcil. Que no ha d’haver-hi 200 portes, res d’això. Les accions són també moltes altres mostres d’agraïment. És saber mimar a la gent que ens ha ajudat a ser el que som. És fer un agraïment.”

Carles Cortés (1:50): “Sovint veig club que saben cuidar-los i els envejo. I veig actes, detalls, coses que em fan veure que en alguns aspectes estem a anys llum. Però tot es pot corregir i sempre podem estar a temps de fer aquests reconeixements. Una altra cosa és que es vulgui…”

Antoni Pinilla (2:20): “Santi Coch ha vestit 17 temporades la samarreta del Nàstic, ha passat per totes les vessants esportives dins del club i és tota una institució. Estic d’acord en què es pugui posar el nom a la Ciutat Esportiva. S’haurien de reconèixer les persones que han fet història al club.”

Antoni Pinilla (3:50): “Nova victòria, nova porteria a zero i l’equip ja es troba on l’agrada transitar. L’equip competeix molt bé i el Dani Vidal i el cos tècnic està continuant la línia de la temporada passada. Segueix tenint la mateixa eficàcia, la contundència defensiva… amb aquest estil i forma de treballar, l’equip va competir molt bé i que hagin seguit aquest camí.”

Antoni Pinilla (5:50): “Quan parlem de cos tècnic o d’entrenador, parlem quan els jugadors compren aquesta idea de futbol. Quan comença una temporada tens por dels canvis i si l’equip respondrà… però veient que la dinàmica és la mateixa i la base és la de l’any passat, pots crear una identitat. No té cap mena de sentit canviar 7 o 8 jugadors al mercat d’hivern com es feia ara fa uns anys.”

Antoni Pinilla (8:00): “La base és Varo, Pol Domingo, Oscar Sanz, Montalvo… és el que demanavem i aquesta és la base i pinta bé per què es dona continuïtat al cos tècnic. Amb l’experiència que tenim i el bagatge que té el club les últimes temporades.”

Antoni Pinilla (11:20): “Contundència defensiva, no cometre errades… vam veure una bona combinació entre Antoñin i Pablo, i son dos jugadors que poden rebre entre línies… i la dinàmica és bona per l’equip que treballa tant dur i funcionen tant bé que marquen la forma de jugar de l’equip.”

Antoni Pinilla (12:50): “Fitxes dos jugadors de centrals i no han acabat de funcionar. Em genera dubtes que la primera idea de Leal i Gorka, per què ha implicat que Òscar Sanz sigui central i la tornada de Montalvo a l’onze. Oscar Sanz és una solució bona però no és pla. Dufur pot ser el Pla A, però estem esperant que Leal i Gorka estiguin a plena forma.”

Antoni Pinilla (15:09): “Montalvo és un jugador que el seu rendiment va minvar, sobretot el partit del Depor. Segurament va ser complicat per ell, però és més que recuperable, després del decencís de la temporada passada és que pugui recuperar minuts, tenir continuïtat i confiança.”

Antoni Pinilla (17:12): “A casa, és clar que l’equip jugarà amb dos puntes i em genera dubtes el què pugui fer fora de casa. Només tenim l’exemple d’Amorebieta, però m’agradaria que es donés continuïtat a la idea de joc que vols impregnar.”

Antoni Pinilla (19:46): “És important un bon començament a la lliga. Ara mateix equips com l’Amorebieta, Celta Fortuna no crec que marqui res la posició de la temporada passada. En qualsevol moment, les ratxes et fa col·locar-te a la part alta.”

PUBLICITAT