La baixadeta, La cercavila i el Correfoc petit, actes centrals de la Santa Tecla Petita

La Santa Tecla Petita omplirà, a partir de dimecres, els carrers de nens i nenes convertint-los en els veritables protagonistes d’aquests dies de festa.

PUBLICITAT

La Baixadeta de l’Aligueta, la Mulasseta, el Lleonet, els Gegants Moros Petits, els Negritos Petits, els Gegants Vells Petits i la Cucafereta, sortiran al carrer dimecres 18 a partir de les 18.30 h des del Pla de la Seu. L’endemà dijous serà el torn de La Cercavila, amb La Santa Tecla Petita al complet i que comptarà amb l’estrena del Carrer del Silenci. Una estona abans, a les 17.30 h i des de la plaça de les Cols, però, donaran el tret de sortida els Primers versots i parlaments dels balls parlats petits, del Ball d’en Serrallonga i del Ball de Pastorets petits i l’Escapada del Ball de Cossis Petit i el Ball de Gitanes Petit, a les 18 h a Corsini. La Cercavila engegarà mitja hora més tard des de la plaça de la Font i fent el recorregut habitual, que comptarà amb el Seguici complet. El dia clourà com havia començat, amb Balls Parlats, aquesta vegada a la plaça de la Font, amb la tanda de lluïment de la Santa Tecla Petita.

I arrodonint, divendres 20 serà el torn del Correfoc Petit. A partir de les 19.30 h al Balcó del Mediterrani i fins a la plaça Corsini, els més petits i petites podran tornar a gaudir de les maces dels diablets i les varetes de les bèsties petites plenes de carretilles. Els grups recorreran la Rambla Nova fins a arribar a la plaça Corsini per fer-hi una carretillada de lluïment. Un cop hagin arribat tots els grups, encendran una carretillada conjunta final.

El Carrer Santa Anna, el “Carrer del Silenci”

En quant la Cercavila arribi al carrer Santa Anna s’esdevindrà la gran novetat d’aquest any, que és el Carrer del Silenci. Aquest vol ser un espai tranquil, sense ús de pirotècnia i on tots els sons i músiques evolucionaran de manera més silenciosa, i que, per tant, estarà adaptat a les persones amb diversitat funcional i hipersensibilitats sensorials. Així mateix, la plaça de l’Esperidió estarà reservada per a persones amb mobilitat reduïda. Des de les entitats que ho han proposat, les festives i l’Ajuntament, es demana respecte per al compliment d’aquesta iniciativa.

PUBLICITAT